Porträttet av dig (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.2 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2013-01-31
Förlag
Bokförlaget Forum
Översättare
Ann Björkhem
ISBN
9789137141404
Porträttet av dig (e-bok)

Porträttet av dig (e-bok)

(1 röst)
E-bok (EPUB), Svenska, 2013-01-31
53
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Kärleken kommer när du minst anar det

Ella Graham är konstnär och försörjer sig på att måla porträtt av såväl vanligt folk som kungligheter. Ryktet har spritt sig i London om Ellas unika förmåga att fånga själen hos var och en som poserar och sedan föreviga den på duken. Det blir en speciell stämning i hennes intima ateljé, som inte sällan får fungera som biktbås där modellerna avslöjar sina innersta hemligheter. Ella påverkas starkt av insikten hur mycket mer som finns i en människa än det man kan se på ytan. Den stora sorgen i hennes eget liv är att pappan övergav familjen när hon var fem år och inte har hörts av sedan dess. Under hela barndomen ritade hon hans porträtt, fastän hon inte kunde minnas hur han såg ut.

När Ellas lillasyster Chloë beställer ett porträtt av sin nya fästman Nate går hon motvilligt med på att måla det. Han verkar opålitlig och oengagerad i Chloës framtidsplaner och det hela känns olustigt. Men till hennes stora förvåning visar han sig vara en helt annan än den hon trodde. För varje sittning på tu man hand kommer de varandra allt närmare och Ella tvingas snart inse att hon är förälskad. Är hennes känslor besvarade? Nates och Chloës bröllop närmar sig med stormsteg, men frågan är om Ella kan svika sitt hjärta. Samtidigt får hon helt plötsligt ett mejl från sin pappa som vill träffa henne, efter trettio år, vilket rubbar hela hennes värld.

Porträttet av dig är en varm och stämningsfull feelgood-roman om de relationer som formar oss till dem vi är, och vikten av att vara sann mot sig själv.
"Isabel Wolffs stil är snabb och lätt. ... Fokus är på handling och relationer."
BLT"Isabel Wolff är en fantastisk författare som väver samman humor och patos på ett effektfullt sätt ... Jag älskade den här boken och dess fängslande persongalleri, den varma tonen och omtänksamma stämningen."
Daily Mail

Översättare: Ann Björkhem,
Omslagsformgivare: Nina Leino PdeR
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Porträttet av dig