Men hur som helst ... (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
385
Utgivningsdatum
2014-11-24
Förlag
Bokförlaget Forum
Översättare
Marianne Mattsson
Dimensioner
240 x 170 x 35 mm
Vikt
724 g
SAB
Lz Cleese, John
ISBN
9789137141640
Men hur som helst ... (inbunden)

Men hur som helst ...

(31 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden Svenska, 2014-11-24

Slutsåld

John Cleese är en av världens mest berömda komiker som har uppnått ikonisk status i världen efter framgångarna med Monty Python och Pang i bygget. Och med filmer som Life of Brian, Meningen med livet och En fisk som heter Wanda Cleese inledde sin komikerbana som medlem i Cambridge Footlights Revue då han studerade juridik vid Cambridge Han blev erbjuden arbete som manusförfattare på BBC Radio där han fick arbeta med flera olika program, det mest uppmärksammade var som sketchförfattare för The Dick Emery Show. Cleese både medverkade i och skrev manus till den satiriska tv-serien The Frost Report med David Frost som programledare 1966-67. Det är nu han träffar de framtida Monty Python medlemmarna Graham Chapman, Eric Idle, Terry Jones och Michael Palin. Det var under den här tiden som dessa utvecklade sina unika skrivarstilar. Värt att veta: John Cleese far hette ursprungligen "Cheese" i efternamn, men i samband med militärinryckning och för att han var trött på att mobbas för namnet bytte han till "Cleese". Värt att veta: 2005 fick John Cleese en art i släktet lemurer, Avahi cleesei, uppkallad efter sig som tack för hans skyddsprojekt för lemurer. Värt att veta: John Cleese medverkade hösten 2009 i en serie svenska reklamfilmer åt elektronikkedjan Elgiganten, eftersom han enligt egen utsago, behövde dra in pengar till sina exfruar dyra underhåll.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Men hur som helst .... Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Blåst på konfekten
  Andis, 30 juli 2016

  Det här skulle kunnat vara en väldigt intressant bok om man älskar Monty Python och John Cleese, vilken jag gör. Man får hänga med hela barndomen, studietiden, varför han inte blev jurist utan skådespelare istället och fram till Monty python. Det hela är bra och intressant skrivet, ofta ganska roligt. Det är det positiva.

  Det negativa är att jag läste den här boken för att få en inblick i Monty python, Fawlty towers, En fisk som heter Wanda och dylikt och här kommer själva problemet.... Läs hela recensionen

 2. Bra början med segt slut
  Peter B, 27 december 2014

  Cleese börjar mycket bra med en bra beskrivning av sin barndom och uppväxt. Jag tycker beskrivningen av hans resa i de klassiska brittiska systemet av skolor och internat är fantastiskt bra. Med många andra biografier så är beskrivningen av familjeförhållandena och utvecklingen av dessa mycket väl beskrivna och intressanta. John Cleese's mamma förstår man snabbt är en viktig del i Johns utvecklade karaktär. Jag undrar om man inte ser en del av henne i många sketcher.

  Men någonstans i... Läs hela recensionen

 3. "So Anyway...".
  Thomas Larsson, 8 december 2014

  Det är väl som han själv säger i en intervju, gillar man inte Monty Python heller Fawlty Towers gillar man nog inte boken heller. Om man som jag älskar de båda så...

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av John Cleese