Öga för öga, tass för tass (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.4 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2014-10-22
Förlag
Bokförlaget Forum
ISBN
9789137142272
Öga för öga, tass för tass (e-bok)

Öga för öga, tass för tass E-bok

(1 röst)  |  Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2014-10-22

Styckköp

64

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
En katt går sin egen väg. Ingen kan välja sina grannar. Två sanningar som Sara och Björn får erfara när de flyttar ut på landet, till sitt nyrenoverade hus. Här skulle Björn koppla av från arbetet i stan och Sara förverkliga den länge närda drömmen om ett eget trädgårdsmästeri. För att inte tala om deras katt. Vilka möjligheter till fria strövtåg.Lars och Agneta, paret i huset mitt emot, kommer förbi redan första kvällen. Att de liksom Sara och Björn är kattägare är ett lyckligt sammanträffande, och det är inte enda intresset de delar. Grunden verkar vara lagd för god gemenskap över staketet.Men mycket snart kan oråd anas. Lars och Agnetas katt är ett stridbart djur som försvarar sitt revir med klor och tänder och när kriget mellan de båda katterna intensifieras ökar också spänningen mellan de nyblivna grannarna. Samtidigt uppdagas att det även tidigare har förekommit osämja mellan människor i de båda ensligt belägna husen. Bråk som slutat i en spöklik tragedi där sanningen aldrig riktigt uppdagats.Liksom katten lurar på sitt byte nafsar historien de nytillkomna i hälarna. Sara och Björn tvingas försvara sig med metoder de aldrig trott sig kapabla till. När allt slutligen brister drabbar katter och grannar samman på ett sätt som genljuder i hela bygden.Öga för öga, tass för tass är en annorlunda spänningshistoria i sann Maria Ernestam-anda. En tribut till grannar som håller sams och till katters obändiga egensinnighet. En perfekt presentbok med vackra illustrationer av Lina Bodén.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Öga för öga, tass för tass. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Betyg: 4 av 5.
    Britt-Marie Kullin, 20 november 2014

    Jag har läst en bok tidigare av Maria Ernestam. Det var boken "Caipirinha och döden" som kom ut 2005 men som jag läste 2010. Jag tyckte om den boken, och den fick en fyra i betyg av mig.

    Nu har jag läst boken "Öga för öga, tass för tass", som jag egentligen inte vet om man ska kalla roman eller novell, eftersom boken bara har cirka etthundra sidor. Och jag gillar ju egentligen mest riktigt tjocka böcker.

    Men jag tyckte om boken, trots att den var så kort. Välskriven, lättläst, och tänkvärd.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Maria Ernestam