Donau (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
528
Utgivningsdatum
2016-08-16
Förlag
Bokförlaget Forum
Översättare
Barbro Andersson
Originaltitel
Danubio
Medarbetare
Acedo, Sara R. (form)
Dimensioner
220 x 150 x 40 mm
Vikt
883 g
SAB
Naz Donau
ISBN
9789137142692
Donau (inbunden)

Donau

(1 röst)
Inbunden Svenska, 2016-08-16
200
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Essäromanen Donau, Claudio Magris internationella genombrott, kom på svenska första gången 1990. Denna numera klassiska reseskildring är en storslagen hyllning till den flod som genom alla tider funnits i centrum för centraleuropeiska historiska platser och händelser, ett vittne till civilisationens cykler - uppgång och fall av kejsardömen och rörelser in

i det nya.

Claudio Magris följer Donau, Centraleuropas pulsåder, från källan i bayerska alperna, genom det gamla kejsardömet Österrike-Ungern, över Balkan och ut i Svarta havet. Läsaren tas med på en meditativ resa längst floden, och i varje stad som passeras återuppväcker Magris de spöken som huserar i byggnader och monument: Kafka och Freud, Wittgenstein och Marcus Aurelius. Lukács, Heidegger och Céline.

Varje besök innebär för Magris ett tillfälle att dela med sig av en livstid av vidsträckt kunskap. Med en levande prosa som sömlöst rör sig mellan filosofi, semantik, politik, sociologi och historia, bjuder Magris på storartad resekonst.

Claudio Magris är en italiensk författare, översättare och professor i tyska språket och litteraturen. Hans omistliga verk Donau kommer som nyutgåva i samband med den nya romanen Åtalsgrund saknas.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Donau
  2. +
  3. Åtalsgrund saknas

De som köpt den här boken har ofta också köpt Åtalsgrund saknas av Claudio Magris (inbunden).

Köp båda 2 för 409 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Claudio Magris