Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
212
Utgivningsdatum
2014-09-19
Förlag
Bokförlaget Forum
Dimensioner
220 x 140 x 20 mm
Vikt
371 g
SAB
Dg
ISBN
9789137143156
De nya dödssynderna : våra mörkaste sidor och hur vi kan hantera dem (inbunden)

De nya dödssynderna : våra mörkaste sidor och hur vi kan hantera dem

(23 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2014-09-19
211
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
För snart tio år sedan kom Stefan Einhorns bok Konsten att vara snäll som handlade om betydelsen av att vara en god medmänniska, och har sålts i över 350 000 exemplar samt översatts till 17 språk. Nu återkommer Einhorn till frågorna om gott och ont, men ur ett helt annat perspektiv. I De nya dödssynderna tar han ett helhetsgrepp på de egenskaper som svenska folket anses vara de sämsta. De klassiska sju dödssynderna, högmod, vällust, frosseri, girighet, lättja, vrede och avund har sitt ursprung i den katolska kyrkan och nedtecknades för över 1 500 år sedan. Men de har överlevt och än idag figurerar de i olika sammanhang inom film, litteratur och reklam. Men vilka egenskaper anses idag vara dödssynder och skiljer de sig från de ursprungliga? Efter en brett upplagd opinionsundersökning med över tusen personer, djupintervjuer och samtal med en expertpanel visar det sig att de flesta gamla dödssynderna har ersatts av nya. Einhorn presenterar de överraskande resultaten och illustrerar dem med belysande exempel och träffande historier ur sitt rika liv livet. Einhorn slår fast att om vi vill hantera våra dåliga sidor måste vi bli medvetna om att vi har dem och skriver: "Vi måste bevaka våra mörka sidor och sträva efter att släppa fram våra goda. Insatserna är stora, vår egen lycka och mänsklighetens överlevnad, och det enda vi alla till slut kan göra är vårt bästa."
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. De nya dödssynderna : våra mörkaste sidor och hur vi kan hantera dem
 2. +
 3. Konsten att vara snäll

De som köpt den här boken har ofta också köpt Konsten att vara snäll av Stefan Einhorn (pocket).

Köp båda 2 för 270 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av De nya dödssynderna : våra mörkaste sidor och hur vi kan hantera dem. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Mycket intressant bok
  Morpheus, 27 februari 2015

  Fick upp ögonen för den här boken då jag nyligen funderade över vilka som jag anser är människans "virtues" eller bästa egenskaper. När jag fann att Einhorn haft en liknande tanke fast från andra hållet la jag vantarna på boken.

  Mycket intressant läsning baserat på vad svenska folket anser är de "nya" dödssynderna. Vilka är våra sämsta egenskaper? Även om jag hade rankat dem annorlunda och slagit ihop flera av dem är det väldigt intressant bok.
  Vi har alla mörka sidor och här di... Läs hela recensionen

 2. Intressant bok
  Tore Österman, 14 oktober 2014

  Jag kan helt hålla med om ordningen i dödssynderna och skulle säkert i en enkät svara så.
  Förhoppningsvis så blir detta en snackis bland folk och kanske till och med får någon att tänka efter.
  Jag har kunnat placera många i bekantskapskretsen i grupper efter tillhörighet efter de första synderna. Det är aningen svårare med mig själv!

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Stefan Einhorn