Brott kan ej styrkas (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Thomas Hallgren (del 2)
Antal sidor
254
Utgivningsdatum
2015-03-04
Förlag
Bokförlaget Forum
Medarbetare
Wickholm, Pär (form)
Dimensioner
235 x 159 x 23 mm
Vikt
470 g
SAB
Hc
ISBN
9789137143187
Brott kan ej styrkas (inbunden)

Brott kan ej styrkas

(19 röster)  |  Läs 6 recensioner
Inbunden Svenska, 2015-03-04
187
Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Vad händer när de egna går över gränsen?

Thomas Hallgren börjar känna sig som en i gänget i A-turen på Norrmalms polisstation, där han nu har varit i ett och ett halvt år. Han tar större plats och den hårda jargongen känns inte längre lika främmande. Men trots att han och de andra poliserna försöker hålla stämningen uppe blir de alltmer frustrerade över den byråkrati som hindrar dem från att göra sitt jobb.

Thomas märker att han och hustrun Maria kommer allt längre från varandra och det känns som om de ständigt bråkar. När han träffar den nya polisen Louise blir han nästan omedelbart attraherad av henne. Thomas närmaste kollega Lagerström befinner sig i en uppslitande vårdnadstvist och en dag går ett gräl mellan honom och exfrun så långt att han ger henne en örfil, mitt framför ögonen på Thomas. Ska Thomas låta lojaliteten mot kollegan tysta honom eller ska han berätta vad som har hänt?

Samtidigt fortsätter Thomas sina efterforskningar kring fadern Rolf Hallgren och de oegentligheter som ska ha skett under hans tid som polis. Vad var det som hände vid det där ingripandet när en man dog under mystiska omständigheter?

Precis som i den uppskattade romandebuten Status 12 låter Martin Melin oss följa med den uniformerade polisen i vardagen. En vardag med både glädje, grå rutin och personliga tragedier.

"Kulturskribenten Kerstin Bergman finner ett intressant tema, Brott kan ej styrkas kretsar tematiskt kring frågor om lojaliteter kontra moral. Polisen Thomas Hallgren har det jobbigt privat, på en personalfest gör han bort sig och från alla håll pressas han att gå emot sin egen övertygelse. När ställer man upp för kollegorna och var går gränsen där man måste säga ifrån?" Kristianstadsbladet

"Martin Melin har skrivit en uppföljare till deckarromanen Status 12, som handlar om Thomas Hallgren vid Norrmalmspolisen. I Brott kan ej styrkas, får läsaren en inblick i polisens vardag och frustrationen kring exempelvis hur jakten på kronor och ören får avgöra när en polisjakt ska avbrytas. Här skildras konflikter mellan lojalitet och moral och en människas funderingar kring när det egentligen är dags att sätta ner foten." Skydd och Säkerhet

Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Brott kan ej styrkas
 2. +
 3. Strip Jack

De som köpt den här boken har ofta också köpt Strip Jack av Ian Rankin (inbunden).

Köp båda 2 för 376 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Brott kan ej styrkas. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Martin Melin fortsätter att imponera.
  Richard Herrey, 3 april 2015

  Martin Melin fortsätter att imponera.
  Uppföljaren till succén Status 12 plockar upp historien om Thomas liv som polis och människa.
  Det kan bli många böcker det här. Berättandet är lättläst och man fångas och dras med i de olika etiska och moraliska dilemman man kan ställas inför som polis och medmänniska. Vardagsproblemen hopar sig i takt med att Thomas både försöker förstå sig själv och sina egna ställningstaganden privat och i tjänst, samtidigt som han brottas med frågetecknen krin... Läs hela recensionen

 2. Frisk fläkt!

  Läser annars mest kriminalare och var tveksam innan jag läst Melins böcker. I boken (som är en direkt fortsättning på första boken) får man följa polisen Thomas i hans jobb o liv. Mycket bra, intressant och ovanlig vinkel som tilltalade mig. Ser fram emot fler böcker av Martin Melin !

 3. Betyg: 4 av 5.
  Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg (Farsta / Stockholm), 22 mars 2015

  Så här skrev jag i min recension av boken "Status 12″, Martin Melins första polisroman, som kom ut för ungefär ett och ett halvt år sedan:

  "Jag har läst en bok tidigare av Martin Melin, "Coola pappor - en bok om män och föräldraskap" som jag tyckte var riktigt bra, och jag har också till och från följt Martin Melins blogg, och också följt honom på Twitter, Instagram, och Facebook. Så jag visste ju sedan tidigare att han kunde skriva bra.

  Men ändå så blev jag faktiskt... Läs hela recensionen

 4. Supernöjd!!!
  Ronja Jansson, 8 mars 2015

  Jag vart imponerad av att boken var så bra, visste inte med tanke på första boken om han skulle lyckas lika bra med denna men det har han helt klart gjort! Spännande och det kommer nya intressanta händelser att tackla i boken, cliffhanger i slutet så att man verkligen vill läsa ännu mer. Det finns ingen som inte skulle tycka att Tomas Hallgrens liv är minst sagt spännande och händelserikt samtidigt så speglar det ju en vardag för många. Melin imponerar, helt klart en mycket läsvärd bok som man inte lägger ifrån sig i första taget!

 5. Älskar!
  Malin Gunnarsson, 7 mars 2015

  Såååå bra! Jag har fått en ny favorit i Martin. Älskar allt med boken ( även Status 12).

  Och vill passa på att tipsa om hans pappabok Coola pappor också. Läöste den under min graviditet och både grät och skrattade. Fler borde läsa den.

 6. Lika bra som första
  Wilhelm Johansson, 6 mars 2015

  Jag gillade Martins första bok, Status 12 väldigt mycket. Fick hem den här i går och läste ut den på en dag. Ni som gillade den första kommer inte bli besvikna. Den här är lika bra. Och gillar att det verkligen känns som att man är med poliserna på polisstationen. Det känns som att man känner dom. Hoppas att det kommer en fortsättning.

Visa alla 6 recensioner

Bloggat om Brott kan ej styrkas