Sommarens bästa pocketerbjudande
Charmen med tarmen : allt om ett av kroppens mest underskattade organ (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
253
Utgivningsdatum
2014-12-23
Förlag
Bokförlaget Forum
Översättare
Frederik Sjögren
Originaltitel
Darme mit charme
Medarbetare
Hanson, Kerstin (form)
Dimensioner
220 x 143 x 21 mm
Vikt
412 g
SAB
Vej
ISBN
9789137143927
Charmen med tarmen : allt om ett av kroppens mest underskattade organ (inbunden)

Charmen med tarmen : allt om ett av kroppens mest underskattade organ

(331 röster)  |  Läs 77 recensioner
Inbunden Svenska, 2014-12-23
187
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Gå på magkänslan!

"Det här är populärvetenskap när den är som bäst. Enders skriver lagom underhållande, lättfattligt och intressant om det som är grunden till god hälsa - hur våra magar mår. Många skratt och aha-upplevelser." Norra Skåne

Tarmen pratar vi inte gärna om - det är det dags att ändra på. Tarmsystemet är grundläggande för både kropp och själ och förtjänar att tas på största allvar. Det har stor inverkan på hur vi mår.

Ny forskning visar att övervikt, depressioner, allergier och Alzheimers kan orsakas av obalans i tarmfloran. Och kopplingen mellan hjärnan och tarmen är av avgörande betydelse.

Är det sant att vi alla sitter på fel sätt på toaletten? Vad är det vi får i oss när vi äter? Hur gör man för att rapa lättare? Vad har blindtarmen egentligen för funktion? Giulia Enders ger svar och lär oss att förstå kroppens reaktioner utifrån de senaste forskningsrönen. På ett enkelt och underhållande sätt förklarar hon hur vi kan uppnå välbefinnande, åldras friskt och leva lyckligare.

"En bok som känns högaktuell med alla moderna magar. Jag fångas från första sidan och börjar direkt fundera på om jag borde sitta annorlunda på toaletten. Efter denna känns allt mer rimligt och jag är betydligt närmare min egen mage. Rekommenderas!" Metro

"Det här är populärvetenskap när den är som bäst. Enders skriver lagom underhållande, lättfattligt och intressant om det som är grunden till god hälsa - hur våra magar mår. Många skratt och aha-upplevelser." Norra Skåne

"På ett väldigt lättförståeligt och underhållande sätt skriver hon om tarmsystemets funktion, detta fantastiska organ som har så stor betydelse för både vår kroppsliga och själsliga välbefinnande. Hon går igenom matsmältningssystemet steg för steg... Boken har gått vidare till maken och likt stafettlöpare står svärfar och svärmor i kö och väntar på att få läsa. Köp boken eller låna den, men läs den! Läs den för din egen skull! Populärvetenskap när den är som bäst, helt enkelt!" Beasbokhylla.se

"Den unga tyska läkaren Giulia Enders skriver glatt och frejdigt om alla möjliga tarmrelaterade
frågor, från hur man bäst ska sitta på toastolen till vad avföringens färg kan betyda, varför stress inte är bra för tarmen, varför kräkningar är gynnsamma och hur olika sorters tarmbakterier kan bidra till övervikt. Bokens hurtiga titel gjorde mig först tveksam, men författarens ungdomligt skojfriska ton fungerar i huvudsak bra, och får läsaren att med intresse lära sig mer om tarmens inre liv än man någonsin trodde var möjligt." BTJ

"På ett underhållande sätt beskriver Giulia Enders allt från varför vi kräks och vad vi kan göra åt det, till hur tarmen påverkar hjärnan. Hon berättar också om en fiffig lassomuskel som gör att vi kanske borde rusa ut och inhandla en liten pall till toaletten." Vårdfokus

"Riktigt intressant blir det när hon går igenom den relativt nya forskningen kring hur vårt mag- och tarmsystem kan kopplas ihop med våra känslor och beteenden. Här finns också en massa tips på vad magen och kroppen mår bra av att äta. Charmen med tarmen är en mycket trevlig bok att läsa och återkomma till. Allt är ackompanjerat med lika charmiga teckningar. Läs och lär dig något nytt!" LitteraturMagazinet
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 77 recensioner av Charmen med tarmen : allt om ett av kroppens mest underskattade organ. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Lärorik
  My, 11 april 2018

  Älskar populärvetenskapliga böcker som på ett roligt och enkelt sätt förklarar något jag tidigare inte kunnat så mycket om. Fokus på goda bakterier och hur man skall sitta på toaletten tar jag med mig.

 2. Roligt att lära sig lite om sin egen kropp
  Arne Edman, 9 april 2018

  Boken är intressant. Störs ibland av försöken att skämta för att lätta upp texten.
  Tappar då ofta tråden och måste läsa om. Den är inte helt tydlig i allt.

 3. Charmig bok
  Ulla , 11 maj 2017

  Lika charmad som författaren är av sitt ämne, lika charmad blir man som läsare av boken. Underbart rolig och lärorik.

 4. Vetenskapligt, detaljerad, roligt
  skeptikern, 29 januari 2017

  Helt unikt i sitt sätt att utforska och beskriva människans fascinerande inre mikrovärld. Giulia Enders smittar med sitt passionerade intresse! Denna bok skulle kunna ingå som läromedel i skolan.

 5. Mycket läsvärd
  Siri, 18 december 2016

  Mycket läsvärd bok för alla vuxna personer som är läskunniga. Språket är enkelt och tydligt. Boken förklarar och går igenom tarmens funktioner och vad som kan påverka dessa. En del tips kring toalettbesök finns och är givande(även om man inte är en person med mag/tarm-problem).

 6. Läsvärd !
  Bo Svante Eriksson, 18 november 2016

  Boken beskriver hela kroppen och dess förhållande till tarmen, på ett mycket pedagogiskt sätt.

  En mycket BRA bok, som rekommenderas !

 7. Intressant bok!!
  Rut Anneli Madelene Sköld, 15 november 2016

  Man blir mer och mer nyfiken av att läsa den här boken. Man lär sig mkt och är väldigt intressant.

 8. Charmad av tarmen!
  Maud Oxelgren, 31 oktober 2016

  Har inte hunnit genom hela boken än, men om den håller stilen från pärm t pärm så får den helt godkänt!

 9. Klockrent
  Marie, 28 september 2016

  Väldigt bra populärvetenskapligt perspektiv utan att för den skull tappa i trovärdighet! Kan läsas av alla verkligen och passar oavsett förlunskaper.

 10. Underhållande sträckläsning
  Kathrine, 16 maj 2016

  Charmen med tarmen är charmigt skriven.
  Ibland kanske lite väl barnslig i tonen, men lyckas mestadels förmedla intressant fakta medan man läser med ett leende.
  Denna bok läste jag parallellt med en spännande roman, men Charmen med tarmen lockade faktiskt ofta mer och lästes ut först.
  Rekommenderas till alla!

 11. Intressant och lättlöst

  En typ av uppslagsbok. Jag blir intresserad vilken sida jag än slår upp! Viktig och samtidigt väldigt rolig bok! Rekommenderas starkt!

 12. Underhållande och informativt

  Tänk att tarmen kan vara så intressant, så man sträckläser 240 sidor. Massor med ny kunskap, säväl för mig som okunnig "Svensson", men uppenbarligen ett område som kommer leverera massor av ny kunskap även för vetenskapen. Ser fram emot att följa utveclingen

 13. Klart läsvärd!
  Nadja Andersson, 26 mars 2016

  Underhållande och informativ bok om det lite "pinsamma" organet. Författaren lyckas på ett förträffligt vis att redogöra tarmens funktion på ett seriöst sätt med enkelt språk. Samtidigt är tonen lätt och humorn nära. Rekommenderas varmt!

 14. Underhållande
  Christina Sandberg, 7 mars 2016

  Den är underhållande och roligt skriven samtidigt som den är informativ. Det är inte en bladvändare som du sträckläser. Ett kapitel eller några sidor då och då är lagom. Funkar bra i en bok/tidningshög på toan.

 15. Underbar bok!
  Malin, 4 mars 2016

  Fantastiskt underhållande och en mycket lärorik bok. Pedagogiskt språk som ta mig in i kroppens vindlande korridorer men konkreta tips och bra pekpinnar :) Jag har rekommenderat den till många och boken vandrar runt bland vänner :)

 16. Roligt sätt att läsa om tarmfunktionerna
  Lena Christina Cargelén, 19 januari 2016

  En ung forskare med stor pedagogisk förmåga förklarar på ett lättförståeligt sätt hur kroppen och tarmarna fungerar. Kan verkligen rekommenderas om man har minsta fundering över varför man mår som man gör.

 17. Rolig och användbar
  Gunilla , 11 januari 2016

  Jag hade först laddat ner denna bok som ljudbok och lyssnat igenom den, men kände att jag ville ha den som uppslagsbok också.
  Det är mycket informativ, men skrivet på ett roligt och lättsmält (hi hi) sätt.
  Den gav svar på många av mina personliga frågor när det gäller mina magproblem.
  Jag kan verkligen rekommendera den!

 18. Intressant!
  jecka75, 25 december 2015

  Intressant ämne men boken hade vunnit mycket på en genomarbetad översättning. Många gånger måste en läsa om för att förstå då meningsbyggnaden ofta är fel. Synd att förlaget slarvar med sånt och förstör läsbarheten.

 19. charmen med tarmen
  Birgitta Mattsson, 17 december 2015

  En väldigt bra bok för både friska och sjuka. Eftersom vår dotter har problem med tunntarmen har denna bok hjälpt oss.
  Lättförståelig för amatörer.
  Birgitta

 20. Magen, vän eller fiende?
  Ann Mari Hjorth, 16 oktober 2015

  Nya perspektiv. En intressant, kunnig och rolig skildring av vad som händer med maten i våra magar. Köp och läs!

 21. Borde vara obligatorisk läsning
  Åsa S, 12 oktober 2015

  Den här boken borde ALLA läsa! Mycket lättläst, informativ och viktig bok om våra magar. Den ger på ett humoristiskt sätt ökad förståelse för hur mage/tarm fungerar, och hur viktiga dessa organ är för kroppen. Boken förklarar bl.a. blodgrupper, immunförsvar, pro- och prebiotika och vad som är bra att äta. Hur man sitter bättre på toaletten och hur slutprodukten bör se ut - och inte se ut - får man också veta. Och mycket mer!
  "Charmen med tarmen" är en viktig bok om ett viktigt ämne, en faktabok skriven med glimten i ögat.

 22. Bok för alla!
  Titti, 7 oktober 2015

  Mycket lättläst och lärorik bok. Denna borde man ha som studielitteratur för högstadiet. Kunskap som skulle bidra till att vilja vara rädd om sin kropp och äta lite hälsosammare.

 23. Mycket charm
  Susanne Svenske, 16 september 2015

  En härligt charmigt skriven bok om ett nästan hemligt onämnbart ämne. Läs den med uppehåll mellan kapitlen är mitt råd. Jag ler och är numer glad över min charmiga del som inte hade en så stor roll innan.
  En bok som borde finnas i varje hem. Man blir så glad av författarens välvilja över att vi som lekmän ska få en insikt om så viktiga funktioner och som dessutom kan öka välbefinnandet.
  Jag rekommenderar den varmt.

 24. En intressant bok som är skriven med lite humor
  Disco (Sundbyberg), 4 september 2015

  En intressant och lärorik bok. Lättläst. Vissa kapitlat mer intressantare än andra, humorn i texten underlättar själva läsandet. Rekommenderas varmt.

 25. Intressant bok
  Kenneth Liljeqvist , 7 augusti 2015

  Intressant och lärorik bok. Forskningens framsteg på detta området skall bli intressant att följa. Vissa delar innehåller dock ett mycket barnsligt språk. Kan det bero på översättningen?

 26. Att magen och vår kropp kan beskrivas så roligt!
  TofslanVifslan, 29 juli 2015

  Hon lyckas verkligen beskriva vårt "inre liv" både klokt och ingående samtidigt som det är både roligt och lättfattligt. Har man problem med magen av något slag eller bara vill veta hur man bäst sköter sig för att slippa dem, är detta verkligen något att läsa.

 27. Mycket läsvärd - rekommenderas
  Ann-Catrine Douhan, 20 juli 2015

  Oerhört intressant och informativ bok. Den är skriven på ett lättsamt sätt vilket gör att man utan svårigheter tar till sig all viktig fakta, som faktiskt boken består av. Jag har och kommer framöver att rekommendera den till alla inkl. sjukvårdspersonal! I vår familj kommer vi att ha den som uppslagsbok efter att alla läst hela boken.

 28. alla borde läsa denna bok !!!!

  Kanon bra, hos skriver med både humor och om det viktigaste som troligen berör oss mer än vad vi kan förstå, förmodligen en mycket viktig hälsoaspekt !!!!!

 29. Toppenbok
  Monica, 4 juli 2015

  Beskriver på ett lättfattligt och underhållande sätt hur en del av vårt inre fungerar. Kan varmt rekommenderas till alla åldrar.

 30. Lårorik
  Bo Svensson, 2 juli 2015

  Jag lärde mig mycket. Jag saknar utbildning i ämnet så det kanske var självklarheter det som stod. Men boken var lättläst och förklaringarna bra.

 31. En viktig bok om kroppens funktion

  Det skrivs spaltkilometrar om olika sätt att banta/gå ner i vikt, vad som är farligt att äta, fetter, socker och diverse gifter vi proppar i oss.
  Få (inklusive journalister och dietister) känner till hur kroppen faktiskt är konstruerad och hur den fungerar; fysikaliskt, kemiskt och elektriskt (nervsystemet).

  Denna bok tar upp ett, för de allra flesta, ett helt okänt, men fundamentalt viktigt ämne - våra tarmar och deras funktioner.
  Boken är initierat välskriven och lättläst o... Läs hela recensionen

 32. "Charmen med tarmen"
  Klara15 Bäckström (Färjestaden), 12 juni 2015

  Är just nu i mitten av boken och än så länge vill jag bara fortsätta läsa...men tar ungefär ett kapitel i taget. Så fantastiskt välskriven bok!! Kan verkligen rekommenderas! Den är lättförståelig och lättläst skriven, så det är bara roligt att få ta del av det intressanta faktainnehållet!

 33. Charmen med tarmen
  Gunilla Steen, 3 juni 2015

  Jag tyckte att boken var mkt bra. Som sjuksköterska pensionär,var denmkt intressant. Många kunskaper som blev bekräftade , men även nya rön har vari med om tiden innan helikobakterna var oupptäckta och vad det resulterade för pat med magsår. Kunde inte sluta läsa den. Blir säkert så att jag återkommer till den, tänker lämna över den till sonen som är läkare,han behöver nog också läsa den

 34. Tarmboken
  Annlill Svan, 19 maj 2015

  är en tydlig och rolig bok. Igenkänningsvarning!!!! Att få så många situationer OCH fakta om sitt inre utan att det blir pinsamt eller generande. Skrattet sitter i bokens pärmar och varje sida bjuder på saklig information OCH våra egenheter, rakt upp och ner.
  Översättningen är briljant, vågar jag påstå utan att ha läst boken på originalspråket. Hursomhelst så gör översättaren ett mästerverk i ordvitsar och faktatext. Underbara illustrationer!!
  Tack för denna charmanta bok - LÄS den DU också!!

 35. Borde läsas av alla.
  Tord Åkerberg, 18 maj 2015

  Efter att ha sett och hört intervjun hos Skavlan var bokköpet ett måste. Jag har inte blivit besviken
  utan läser med intresse vad hon skriver och beskriver om en del av och i kroppen som har så stor betydelse för oss var och en.

 36. j'ättebra
  borit drougge, 18 maj 2015

  nu vet alla som läst denna hur tarmen fungerar. Och att vi har kopplingar till hjärnan där. Faktiskt har boken hjällpt mig om är 76 är att klara toabesöken mycket lättare Helt underbar och humoristisk och lärorik.

 37. Toppenbok
  Erland Bergqvist, 12 maj 2015

  Borde läsas av varenda människa. Rolig, innehållsrik, pedagogisk och tankeväckande. Man förstår och får förklaring till en massa saker som förut varit oförklarliga.

 38. Borde läsas av alla
  louise nilsson, 5 maj 2015

  Tarmen är ett lika livsviktigt organ som vårt hjärta och hjärna. Boken är lätt att ta till sig och att gå tillbaka i när det är något man funderar över. Så intressant att se hur tarmen kommunicerar med hjärnan.

 39. Underhållande och viktig
  Petra Vikström, 27 april 2015

  Jag läser mycket populärvetenskaplig litteratur inom kost, träning, hälsa och nutrition men även inom kvantfysik och miljö.
  Detta är i särklass den mest lättlästa och informationsspäckade bok jag läst. Varje sida bjuder på fakta i form av små informationskarameller. Språket kan ibland vara lite väl slangigt och onödigt "barnsligt", men det stör mig inte det minsta då det också breddar målgruppen som kan ta till sig den här viktiga informationen.

  Läs den! Ge bort den!

 40. charmig bok om tarmen
  Catarina Levin, 23 april 2015

  Väldigt intressant och lärorik. berättar på ett underhållande sätt om hur tarmen är uppbyggd och hur den fungerar, den är både lättläst och innehåller mycket nyttig information för den som vill förstå hur vår kropp fungerar ur tarmens perspektiv

 41. Läsvärd och rolig!
  Ammiga, 23 april 2015

  En både underhållande och viktig bok om ett organ som varit i skymundan och underskattas alltför länge. Boken kan ge ledtrådar och svar på många mag- tarmbesvär och är dessutom väldigt rolig att läsa :-D!

 42. Rekommenderas
  Rolf (Täby), 13 april 2015

  Blev upplyst om mycket som jag inte tidigare kände till. Ger många nya tankar, insikter och föresatser.

  Hade kanske önskat djupare förklaringar, men hade då kanske ändå inte förstått dem, så jag nöjer mig med att förklaringen ibland blir något i stil med att kroppen tycker om det ena eller andra.

 43. Lättläst
  Christer Wäring, 13 april 2015

  Den här boken är både lättläst och rolig. Kul teckningar som gör att man förstår vad som pågår i tarmen. För mig som inte är sjukvårdsutbildad är den lätt att förstå utan en massa konstiga ord på latin. Jag har dock varit patient många gånger, dock med andra problem än tarmsystemet.
  Kan varmt rekommendera boken till alla personer i Sverige. Den är verkligen charmig.

 44. Ingen vanlig läkarbok

  Informativ på ett nytt sätt och vansinnigt rolig ¿ trots allt skitsnack!
  Man behöver varken vara läkare eller patient för att förstå!

 45. Rolig men otillräcklig
  Lisa, 10 april 2015

  Författaren skriver underbart underhållande om ett högintressant ämne. Mycket bra info. Saknar dock adekvata kostråd, vilket troligen är livsviktigt i fråga om tarmslemhinnans välbefinnande. Därav bara tre stjärnor från mig.

 46. Kul
  Raukudd, 7 april 2015

  En rolig och lärorik bok med många intressanta berättelser om hur kroppen funkar
  Översättningen från tyskan medför att den blir lite trögläst då språket inte riktigt flyter
  Mycket att berätta för vänner o bekanta som exempelvis att saliven innehåller gift starkt som hos en huggorm, men i mycket svag koncentration
  Läsvärd

 47. Charmen med tarmen
  Solbritt , 7 april 2015

  Lättläst och lättförståelig. Boken kan både läsas rakt igenom och användas som uppslagsbok. Att ha upplevt författarinnans entusiasm i TV-program gör ju sitt till den positiva upplevelsen

 48. Bra bok
  Marie , 1 april 2015

  Mycket bra, skriven med humor och är lätt att läsa, lätt att förstå. Jag kan rekommendera den till alla för att enkelt förstå vad tarmen betyder för oss.

 49. Kanon!
  Ida , 1 april 2015

  Boken är väldigt rolig och lärorik. Hon förklara på ett väldigt bra och pedagogiks sätt utan att det blir långtråkigt.

 50. Charmen med tarmen
  moonwriter (Åhus), 31 mars 2015

  En spännande bok om tarmen och all dess funktion. Författaren har sitt speciella sätt att skriva. Den är illustrerad med en del ganska kryptiska bilder,

 51. Pratig
  Wamo, 25 mars 2015

  Pratig och putslustig, författaren försöker göra sig så rolig och lättförståelig att man tappar intresset.
  Tillför inte mycket nytt, och verkar dåligt anpassad för svenska förhållanden, svenska apotek tex.
  Författaren tar helt enkelt inte oss läsare på allvar, och hon har inte mycket nytt att komma med. Om man lider av IBS exvis har man säkert hört hennes råd många gånger förut.

 52. Charmerande faktaframställning
  Mats Bengt Willers, 24 mars 2015

  Mycket "matnyttiga" fakta. Gav ett ex till en nära släkting, som tycker sig ha funnit orsaker till depressiva drag. Stärkt i min kosthållning med mycket prebiotika. Stärkt i lagom är bäst. Dvs. i detta fall att lagom blandning av goda och onda bakterier är bättre för imunförsvaret än bara goda.

 53. En toppenbok
  Stefan Bernson, 24 mars 2015

  Min hustru som fick den i födelsedagspresent tyckte den var toppen. Den visar hur tarmsystemet påverkar hela kroppen och vårt välbefinnande.

 54. Nyfikenheten ökar...

  Den är skriven så den tilltalar och ger ökad nyfikenhet om allt som rör tarmen och därtill lite mer. Lätt att begripa och förklarar orsak och verkan på sådant man bara inte tänkt på. Skratt och allvar blandas och gör att läsningen stimuleras. Så efter det vi läst ut boken vet vi mera om oss själv och våra magar samt att magen betyder mycket för vårt sätt att vara. Alltså inga sura magar och dito miner! Detta att få och kunna äta gott, kommer att bestå och därmed kan vår egen matkultur leva vidare, men med "magen" och tarmarna i god form!

 55. Bra bok!
  GeneralLopita, 24 mars 2015

  Boken är skriven på ett väldigt roligt och intressant sätt, och ändå mycket kunskap och vetenskap i ryggen! Kan verkligen rekommenderas!

 56. Avdramatisering av ett vanligt problem
  Rose-Marie Jendesten, 23 mars 2015

  En humoristisk skildring av vad som sker i det fördolda med härliga illustrationer.
  Borde vara den självklara "toaläsningen" för alla som tillbringar för lång tid på toa.

 57. Humoristisk!
  Olof Lannér, 18 mars 2015

  Trevligt skriven. Gärna fler böcker i den har stilen på andra medicinska områden. En frisk fläkt ända ner i tarmen. Bajsa på!

 58. Charmigt skriven bok om en "skitsak".
  Per Ljungström, 18 mars 2015

  Boken är mycket lättläst och underhållande. Att på ett så enkelt sätt beskriva de processer som sker i våra kroppar är fantastiskt. Illustrationerna är också mycket tydliga i sin enkelhet.
  För den som vill försöka förstå vad som händer i vår kropp när vi stoppar i oss maten kan jag varmt rekommendera denna bok.

 59. Charmen med tarmen
  Elisabeth Norling, 14 mars 2015

  Det är mycket som kommer fram i boken som jag tidigare inte visste om och trots all fakta så är den roligt skriven och det är lätt att ta till sig den.

 60. Intressant bok
  Lars Malmström, 12 mars 2015

  Lättläst, intressant innehåll som innehåller mycket fakta som är presenterat på ett lättsamt sätt illustrerat med roliga bilder. Sträckläste boken.

 61. En genomcharmig bok av stort värde
  Lennart , 11 mars 2015

  Barn i viss ålder brukar ha väldigt roligt åt kiss och bajs. När man läser Enders bok blir man benägen att dela barnens förtjusning i ämnet. Boken är verkligt rolig samtidigt som den bygger på vetenskap, vilket framgår bl.a. av listan över viktigare källor. Hon förklarar svåra samband och kommer också med vänliga råd, allt med en glimt i ögat.
  Det har blivit på modet att skriva ut recept på motion. Lika angeläget borde det vara för läkare på vårdcentraler att rekommendera den här boken. Skulle påtagligt kunna reducera köerna till vården.

 62. Bästa boken på länge

  En fantastiskt rolig, inspirerande och charmig bok. Skriven på ett medyckande sätt och med en fantasisk glädje och humor. Svårt att lägga den ifrån sig.

 63. Fantastisk!!
  Cicci, 4 mars 2015

  Intressant, rolig, fascinerande! Boken beskriver saker i kroppen man aldrig tänkt på, på ett sätt som är lått att förstå. Vilket underverk kroppen är, och Enders väcker verkligen intresset.

 64. Rolig
  margareta , 4 mars 2015

  skrivet på ett underhållande sätt som får mej att skratta gott och jag får en massa insikter om min kropp och min tarm

 65. Underhållande och lärorik.
  Agneta, 4 mars 2015

  Underhållande och lärorik bok, inte ofta man skrattar högt åt en bok som handlar om hur kroppen fungerar, men här gör man det! Giulia Enders har lyckats skriva på ett sådant sätt att man, utan egna medicinska kunskaper,faktiskt får en inblick i hur samspelet i kroppen påverkar oss. Samtidigt som man gång på gång konstaterar att det man trodde man visste var fel, och detta gör hon med humoristiska liknelser som gör att man förstår vad hon menar samtidigt som man inser hur komplex en kropp är o... Läs hela recensionen

 66. Charmen med tarmen
  Rudolf Pohl, 4 mars 2015

  En enastående bok om hur vi människor fungerar till vår insida, en ren lovsång till vår Skapare! Rekommenderar boken till alla, ung som gammal!

 67. Missa inte den här underbara boken!
  Marianne Roos, 3 mars 2015

  Hur man på ett så fantastiskt och på ett nästan lekfullt sätt, lyckas förklara en så komplex kroppsdel, och om dess specifika, logiska samarbete med andra kroppsdelar, har Giulia Enders verkligen lyckats med! Intressant och roligt skrivet, trots att innehållet i boken egentligen är en ren faktabok, ur ett medicinskt perspektiv. Kunde inte sluta läsa... En eloge till författaren!

  // Marianne

 68. En sällsynt underhållande faktabok
  Karl H., 3 mars 2015

  Sällan har en så undervisande, fantasifull och underhållande bok givit sin läsare så mycken klokhet, insikt, förståelse - och skratt! Samt ett påtagligt förbättrat välbefinnande kroppsligt sett. Anskaffande av denna bok borde skrivas in i de flesta läkarrecept. Med risk för att även värktabletter bör rekommenderas p.g.a. uttröttande skrattparoxysmer.

 69. Fulländad lärobok om fulländat organ, tarmen
  Numera Mecum, 3 mars 2015

  En populärvetenskapligt skriven bok om ett av kroppens viktigaste men i produkthänseende det minst angenäma organ.
  Ju mer man läser destu mer fasionerad blir man också av att en så ung författare så lättsamt men ändå mycket sakligt beskriver detta mångfacetterade organs alla funktioner och dess samarbete med kroppens andra organ, inte minst med hjärnan, så att man till slut inser, att detta är ju den perfekta kurs-/läroboken inte bara för blivande medicinare - utan även för nu verksamma l... Läs hela recensionen

 70. Charmen med tarmen
  Stig Tommy, 3 mars 2015

  Vi vet inte allt om vår insida därför är boken mycket lärorik och tänkvärd.
  Författarinnan kan konsten att på ett enkelt och humoristiskt sätt förklara det viktiga med vår tarm.

 71. Sådär -
  Ann-Margret Burell, 3 mars 2015

  Lite onödigt pratig och 'skämtsam' - men i stort sett intressant.
  Önskar att författaren senare kommer med en ny bok med mer fakta.

 72. Tjocktarmen
  Bitten, 3 mars 2015

  Mycket intressant! Jag skall operera bort halva tjocktarmen och boken ger mig en bra insikt om hur tarmarna fungerar. Boken ger mig hopp om att allt ska ga bra.

 73. Verkligen charmig populärmedicin
  Gunnar Hermansson, 3 mars 2015

  Har sällan läst något så humoristiskt om allvarliga ting. Ett helt förtjusande språk. Lockade gång på gång till skratt och leenden.

 74. Konsten att slippa en krånglande mage
  Ulf Ewerman, 3 mars 2015

  Magen är ett organ i vår kropp som har mycket stor betydelse för vårt välbefinnande, men vi är nog många som ignorerar de signaler vi får från den. Nu kan vi lära hur vi skall göra för att må bra och få en mage i balans

 75. Charmtrollet hos Skavlan
  Clara , 3 mars 2015

  Det är en bedrift att få det här ämnet så charmigt och lätttillgängligt serverat! Kul och informativ läsning för alla!

 76. På ytan ytlig men på djupet en lärorik bok
  Agneta, 3 mars 2015

  Författaren använder kanske delvis ett naivt språk i sin beskrivningar men boken känns ändå seriös. Man behöver inte ha förkunskaper för att ha behållning, men om man har kunskaper i hur kroppen fungerar är det ingen nackdel. Boken handlar inte enbart om tarmen i sig utan författaren använder tarmen som utgångspunkt för hur individens hälsa ser ut. Att mag- och tarmhälsan är god är förutsättning för att man ska må bra överhuvudtaget. Alla borde kunna ha behållningen av boken

 77. En vänskap att värna om - Jag och Tarmen
  Gert Gustafsson, 9 februari 2015

  Det räcker att titta på författarinnan Giulia Enders skyddsomslagets framsida för att inse att hon är full av busiga ideer. Hon lyckas beskriva Tarmen som om den var, omväxlande en tänkande person - en arbetsgivare - en hel industrianläggning. Och hon beskriver den med ord som man sällan eller aldrig hört någon annan läkare tala om den. Tarmen blir en vän, en medarbetare, ja, en bästis. Man blir angelägen att vara rädd om den, tänka på hur man behandlar den, sköta sin kropp för att inte Tarme... Läs hela recensionen

Visa alla 77 recensioner

Bloggat om Charmen med tarmen : allt om ett av kropp...