Om katter (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.3 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2015-12-01
Utmärkelser
Nobelpriset
Förlag
Bokförlaget Forum
Översättare
Annika Preis, Jadwiga P Westrup, Harriet Alfons, Solveig Nellinge
ISBN
9789137144351
Om katter (e-bok)

Om katter E-bok

(1 röst)  |  Läs 1 recension
E-bok (EPUB), Svenska, 2015-12-01

Styckköp

64

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Doris Lessings långa kärleksfulla förhållande till katter började redan när hon som liten blev bekant med de skygga, halvvilda varelser som strök omkring på farmen i Afrika, där hon tillbringade sin barndom. Fascinationen inför dessa vackra, självständiga varelser bara växte med åren, och många är de katter som hon har delat hem och liv med. Kärleksfullt men osentimentalt och skarpögt har hon iakttagit dem i samspel med varandra och med människor, och som skildrare av katter och deras väsen är hon oöverträffad. I Om katter finns Doris Lessings berättelser om sina mest älskade katter samlade. Den består av Katter, som kom på svenska första gången 1968 och bland annat innehåller skildringen av katterna på den afrikanska farmen och den klassiska historien om maktkampen mellan de båda utsökt vackra honkatterna Grå katten och Svarta katten, Rufus, berättelsen om en okuvlig katt, utgiven i Sverige till Doris Lessings 70-årsdag, och El Magnifico, som handlar om hennes senaste och kanske mest älskade katt. ?Doris Lessings iakttagelser av katternas beteende, hennes försök att tyda deras signaler till varandra är mästerliga. Bara en skarp psykolog, tränad på det mänskliga, kan studera ett djur med så intressant resultat. Som kattskildrare har författarinnan en fördel som inte alla hennes medskribenter har: hon sentimentaliserar inte?, skrev Ruth Halldén i DN om första utgåvan av Katter.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Om katter. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Om katter
    Z, 22 januari 2020

    Att man kan skriva så trevligt om katter!? Jag som får allergiska attacker bara jag hör ordet katt... Välskriven och lättläst, ovanligt för att vara en Nobelpristagare!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Doris Lessing