Polarnatt (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Systrarna Stiernfors (del 2)
Antal sidor
391
Utgivningsdatum
2015-07-29
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Forum
Medarbetare
Sundberg, Maria (form)
Dimensioner
220 x 146 x 30 mm
Vikt
574 g
SAB
Hc
ISBN
9789137144795
Polarnatt (inbunden)

Polarnatt

(11 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden Svenska, 2015-07-29
188
Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Spänning, romantik och mörka familjehemligheter i 1800-talets Skåne!

Den efterlängtade andra delen i Frida Skybäcks serie om systrarna Stiernfors är här!

Elisabeth Stiernfors står i tur att gifta sig och sammanförs med den osympatiske friherren von Strauss. När den fattige språkadjunkten Mathias Storm förälskar sig i henne ställs hon inför ett svårt val och den enda hon har att anförtro sig åt är sin kammarflicka Vera. Det leder till en vänskap som växer sig allt starkare - men som också blir allt mer komplicerad. Till sist vet Elisabeth varken ut eller in. Vem är den rätte för henne och vad händer med Vera om hon gifter sig?

Samtidigt kämpar storasyster Cecilia för att få sitt äktenskap med Jacques Rousseau att fungera. Hon vantrivs på den nergångna Apelgården och snart förstår hon att huset bär på en mörk hemlighet. När ett litet barn lämnas vind för våg på gården och Jacques förbjuder Cecilia att hjälpa det tvingas hon ta ett svårt beslut ...

Polarnatt är andra delen i den svit om de tre systrarna Stiernfors som inleddes med romanen Norrsken. Ett gripande drama om kärlek, systerskap och de utmaningar 1800-talets unga kvinnor ställdes inför i sin kamp för frihet och självbestämmande.

"... en roman full av intriger, berättelser, dramatik och vindlande härvor av relationer ... Polarnatt är välskriven och har högt tempo, jag läser njutningsfullt och engagerat ..."
Skånska Dagbladet

"Uppskattar verkligen de målande miljöbeskrivningarna, skildringen av herrskap och tjänstefolk, de olika samhällsskikten; bilden av ett folkliv under 1800-talet som så stämningsfullt och trovärdigt levereras med ett lättsamt språk. Får man sia tror jag Frida Skybäcks böcker kommer att bli mycket uppmärksammade och omtyckta av många framöver ... En bokserie jag själv kommer att rekommendera. ... Imponerande! Ser fram emot fortsättningen ..."
Bokhyllan, bokblogg

"... denna bok sträckläste jag. Det är nästan svårt att skriva om en bok man blir så fruktansvärt förtjust i ... det saknas varken mystik eller spänning och än en gång får jag ge högsta betyg till en svensk författare. Jag vill ha mer. BETYG 5+."
Mias bokhörna, bokblogg

"Förutom att det är en fantastisk skriven bok så är det även intressant att få läsa om Sverige under 1800-talet. ... Det känns som att jag är där på Apelgården tillsammans med alla. Miljöskildringarna är helt makalösa. Jag kan inte rekommendera denna bok tillräckligt. Se till att plocka upp denna serie. Min rekommendation är att ni börjar med Norrsken för att få den ultimata läsupplevelsen. Betyg: 5 av 5."
Zellys Bokblogg

Det är helt enkelt en riktigt bra roman. ... Att läsa Polarnatt är att kliva in i en annan värld. ... Skybäcks historiekunskap skapar en trovärdig berättelse, och bakom frasande kjolar och tebjudningar finns en näve knuten i kvinnokampen. Flera gånger kommer jag på mig själv med att heja på karaktärerna. Jag vill ropa till dem att fortsätta kämpa. Att deras agerande kommer få betydelse, om inte för dem själva, så för oss kvinnor som lever ett och ett halvt sekel senare."
Thérèse ordar, bokblogg
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Polarnatt
 2. +
 3. Bokhandeln på Riverside Drive

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bokhandeln på Riverside Drive av Frida Skybäck (inbunden).

Köp båda 2 för 367 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Polarnatt. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Polarnatt av Frida Skybäck
  annica , 23 september 2016

  Förra året läste jag första delen i trilogin om systrarna Stiernfors på Rosenlund, Norrsken. Och nu i helgen fick jag förmånen att även läsa andra delen, Polarnatt. Det har varit en ren njutning och svårt att lägga ifrån sig boken.
  Precis som förra boken sträckläste jag även denna. Frida har ett fantastiskt driv i språket. Som läsare förstår man att hon njuter lika mycket i skrivandet. Och hon har så mycket att berätta om kvinnors liv i en svunnen tid. Samtidigt som boken är fylld av intr... Läs hela recensionen

 2. En trilogi som lovar mer och mer
  Lina, 18 augusti 2015

  Jag tyckte om Norrsken men Polarnatt är så mycket mer.
  Mer målande och beskrivande.
  Skybäck skriver om kvinnors öden och kamp i vardagen. Det finns spänning, intriger och fängslande miljöer.
  Längtar till del nummer tre.

 3. Fängslande!
  Dom Kallar Henne Tess, 15 augusti 2015

  Först och främst vill jag utropa "Äntligen". Jag har väntat länge på att få veta mer om systrarna Stiernfors och nyfikenheten har varit stor hur det skulle gå för Cecilia. Och Cecilia tycker jag bara mer och mer om för hon har verkligen mognat nu och är stark kvinna vilket jag uppskattar att läsa om i historiska romaner. Det var även intressant att få mer grepp om Elisabeth som jag upplever det är mer fokus på i Polarnatt så kanske är det så att man får lära känna Amelie i nästa...? Jag tycke... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Bloggat om Polarnatt