Själens dunkla rum (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Alan Banks (del 14)
Antal sidor
387
Utgivningsdatum
2015-08-14
Förlag
Bokförlaget Forum
Översättare
Jan Malmsjö
Originaltitel
Abattoir Blues
Medarbetare
Stjernfeldt, Fredrik (form)
Dimensioner
220 x 140 x 32 mm
Vikt
584 g
SAB
Hce
ISBN
9789137144856

Själens dunkla rum

(82 röster)  |  Läs 6 recensioner
Inbunden, Svenska, 2015-08-14
196 kr
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Alan Banks är tillbaka - jakten fortsätter

"Alan Banks-deckarna är, kort sagt, de bästa som finns att tillgå på marknaden."
Stephen King

Peter Robinson är tillbaka med Själens dunkla rum där Alan Banks snart står inför värsta tänkbara scenario.

När två pojkar försvinner under mystiska omständigheter sprids skräck i engelska North Yorkshire. Senare hittas spår av blod i en övergiven hangar och en husvagn som tillhör en av ungdomarna bränns ner. Kommissarie Banks och hans team står till en början oförstående. Tills en dramatisk bilolycka inträffar och en fruktansvärd historia rullas upp.

Spåren leder till traktens slakterier ... och utredningen tar en helt ny vändning. Alan Banks och hans kollegor för en ojämn kamp mot klockan och situationen blir alltmer hotfull. Sakta går det upp för Banks att han själv står på tur att drabbas av det grymmaste öde.

"Med säker känsla för den stegrade dramatikens vindlingar lotsar oss Robinson in i det nät av kriminell ekonomi som styr stora delar av världen av idag. Den täta, väl sammanhållna berättelsen exploderar med jämna mellanrum i överraskningsrika vändningar, vilka håller läsaren fången ända in i slutet. Författarens direkta, nyanserade språk har en imponerande uttrycksfullhet, som inte minst i de intensiva förhörsdialogerna blir en synnerligen njutbar läsning. Personskildringen har en lågmäld vardaglighet, full av detaljer som gör poliserna och de drabbade levande och intressanta. Ytterligare en triumf för Robinson." BTJ

"Robinsons nya - en riktig pärla! Åh, vilket nöje det är att läsa en riktigt bra kriminalroman! Peter Robinsons "Själens dunkla rum" är just en sådan. Robinson har två gånger tidigare prisats av Svenska Deckarakademin för bästa utländska deckare, nu kan det mycket väl vara dags igen." Blekinge läns tidning

"... välskrivna och utmärkta intriger." Nerikes Allehanda

"Som alltid har Peter Robinson snickrat ihop en spännande historia. Hans senaste roman Själens dunkla rum är absolut inget undantag.
Det är en ren fröjd att läsa om kommisarie Allan Banks och hans team. Spänningen finns där hela tiden samtidigt som Robinsson tecknar intressanta och levande porträtt av romanfigurerna. En perfekt läsning i höstmörket som verkligen kan rekommenderas. Kort sagt en mycket trivsam kriminalroman." Tranås Posten
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Själens dunkla rum
 2. +
 3. När musiken tystnar

De som köpt den här boken har ofta också köpt När musiken tystnar av Peter Robinson (inbunden).

Köp båda 2 för 392 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Själens dunkla rum. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Peter Robinson en favorit!
  Birgitta Linnéa Ivarsson, 29 augusti 2017

  Alltid lika spännande med Peter Robinsons deckare. Har samtliga och de blir bara bättre o bättre. Sen är det samma gäng poliser som man följer bok efter bok.

 2. Välskriven men lite trist historia
  Ante, 23 mars 2017

  Jag har läst alla Robinsons deckare. Jag tycker att han håller en hög lägstanivå och även här har han fått till en läsvärd historia, men kanske med lite småtrist tema. Jag märker att jag uppskattar miljöskildringarna av det engelska landskapet och personskildringarna mer än själva historien som handlar om en traktorstöld (!) och mordet på en småkriminell kille från landsbygden. Slutet känns lite torftigt, men totalt sett är det absolut en bok man med stor behållning kan ägna några timmar åt. ... Läs hela recensionen

 3. Kommentar

  Jag har läst alla böcker som Peter Robinson har skrivit. Alla är jättebra och spännande. Det är också en bra beskrivning av England och publivet där.

 4. Själens dunkla rum
  Barbro Kvarnström, 27 oktober 2015

  Som alltid när man läser Peter Robinsons böcker blir man inte besviken. Efter har läst 2-3 sidor är man fast. Den här var den bästa tycker jag. Ser fram emot nästa!

 5. Peter Robinson
  Roland Sörqvist, 7 oktober 2015

  Hösten 2015 är räddad. Peter Robinsson beskrivningar av både naturen runt Leeds och interiören i det spännande sammanhanget gör att man ser en film framför sig.
  Hur man löser brottet och attraktionen mellan de olika personerna gör att man tappar andan av hänförelse.

  Med vänlig hälsning Roland Sörqvist

 6. Robinson
  Reidar Junter, 29 augusti 2015

  Jag har läst Robinsons alla tidigare böcker. Banks är urtypen för en deckare som alltid går sina egna
  vägar. Väntar med spänning på nästa Banks.

Visa alla 6 recensioner

Bloggat om Själens dunkla rum