Ribbings etikett (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
399
Utgivningsdatum
2016-03-30
Förlag
Bokförlaget Forum
Medarbetare
Engblom, Mikael (form)
Dimensioner
248 x 180 x 40 mm
Vikt
1137 g
ISBN
9789137145006
Ribbings etikett (inbunden)

Ribbings etikett

(66 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden Svenska, 2016-03-30
259
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Ribbings etikett är Magdalena Ribbings nyskrivna, heltäckande, moderna etikettbok! Generöst delar hon med sig av sin rika kunskap om förväntat och trevligt uppförande i alla tänkbara sällskapssituationer.Här beskrivs gamla traditioner och nya vanor, ursprung och bakgrund, seder och bruk - många vedertagna, andra nyskapade för vår tid, andra återigen framåtblickande. Alla är bra att känna till - att följa, använda delvis eller avstå ifrån.Vardag och fest, arbetsliv och privatsfär, sociala medier och kommunikation, mångkulturella möten i Sverige och utomlands, bjudningar och klädsel, vanor och ovanor är några av de teman som denna omfångs- och innehållsrika bok innehåller.Ribbings Etikett är lättillgänglig och lustfylld läsning för alla som är intresserade av folkvett och finess, av umgängeskonst och social kompetens i glädje och sorg, vardag och fest, arbete och fritid i formella såväl som informella sammanhang.Det utförliga registret gör boken till ett uppslagsverk som snabbt ger svar på alla frågor.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Ribbings etikett
 2. +
 3. Vad skulle Ribbing sagt? : utvalda texter om hyfs, omtanke och vänlighet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vad skulle Ribbing sagt? : utvalda texter om hy... av Magdalena Ribbing (inbunden).

Köp båda 2 för 468 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Ribbings etikett. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. "Bra att ha"- bok
  Nils Örjan Cronström, 15 september 2020

  Humoristiskt och lättläst bok om sedvänjor då och nu!
  Bra uppslagsbok för livets alla olika skeden!
  Är man det minsta osäker, bara slå upp!
  Lätt att hitta rätt.

 2. Läs den!
  Signe Persdotter, 1 februari 2017

  En bok som är intressan, lärorik och underhållande. Jag beundrar hennes kunskaper samt hennes nyanserade språk, humor och allmänkunskaper. Tack!

 3. Ribbings "rättesnöre"
  Richard Söderberg, 26 april 2016

  Nuförtiden lever vi i ett samhälle där vi "förflackar" både språk och det sätt vi umgås på.
  Utan att leverera pekpinnar så måste vi för allas trevnad leva efter ett kulturmönster där gott uppförande och respekt för varandra är en självklarhet. Om jag undrar över någonting som rör sällskapslivets vedertagna beteenden så kan man "stämma av" genom att kasta ett getöga i Ribbings bok. Jag tror att de flesta känner trygghet i umgänget med andra människor om man vet att inte trampa i klaveret.

  Med vänlig hälsning
  Richard Söderberg

 4. Vett och ettikett - i vardagssammanhang
  Margareta Hagelberg, 20 april 2016

  Tack - för denna bok! Kan känna att; tiden är ur led, vad gäller vanligt hänsynstagande, på tunnelbana, tåg, buss och på andra offentliga färdmedel och instutitioner. Jag vill inte komma in i andra människors "sovrum och vardagsrum" och vill också ha mina privat. Det "offentliga rummet" har ALLA lika tillgång och rättigheter till och min önskan är att detta kan återtagas. RESPEKT är vad jag önskar - mot alla åldrar. TACK för välbehövd bok! / Margareta Hagelberg

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Magdalena Ribbing