Format
Storpocket
Språk
Svenska
Antal sidor
212
Utgivningsdatum
2015-05-18
Förlag
Bokförlaget Forum
Medarbetare
Lindvall, Patrik (form)
Dimensioner
210 x 136 x 17 mm
Vikt
241 g
SAB
Dg
ISBN
9789137145396
De nya dödssynderna : våra mörkaste sidor och hur vi kan hantera dem (storpocket)

De nya dödssynderna : våra mörkaste sidor och hur vi kan hantera dem

(3 röster)
Storpocket, Svenska, 2015-05-18
102
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Om våra mörkaste sidor och hur vi kan kontrollera dem

För snart tio år sedan kom Stefan Einhorns bok Konsten att vara snäll som handlade om betydelsen av att vara en god medmänniska, och har sålts i över 350 000 exemplar samt översatts till 17 språk.

Nu återkommer Einhorn till frågorna om gott och ont, men ur ett helt annat perspektiv. I De nya dödssynderna tar han ett helhetsgrepp på de egenskaper som svenska folket anses vara de sämsta. De klassiska sju dödssynderna, högmod, vällust, frosseri, girighet, lättja, vrede och avund har sitt ursprung i den katolska kyrkan och nedtecknades för över 1 500 år sedan. Men de har överlevt och än idag figurerar de i olika sammanhang inom film, litteratur och reklam.

Men vilka egenskaper anses idag vara dödssynder och skiljer de sig från de ursprungliga? Efter en brett upplagd opinionsundersökning med över tusen personer, djupintervjuer och samtal med en expertpanel visar det sig att de flesta gamla dödssynderna har ersatts av nya. Einhorn presenterar de överraskande resultaten och illustrerar dem med belysande exempel och träffande historier ur sitt rika liv livet.

Einhorn slår fast att om vi vill hantera våra dåliga sidor måste vi bli medvetna om att vi har dem och skriver: "Vi måste bevaka våra mörka sidor och sträva efter att släppa fram våra goda. Insatserna är stora, vår egen lycka och mänsklighetens överlevnad, och det enda vi alla till slut kan göra är vårt bästa."

"Stefan Einhorn har gjort det igen. Skrivit en bok om frågor som berör människor. Som ger igenkännande. Som väcker tankar." Gotlands Tidningar
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. De nya dödssynderna : våra mörkaste sidor och hur vi kan hantera dem
  2. +
  3. Konsten att vara snäll

De som köpt den här boken har ofta också köpt av Stefan Einhorn (pocket).

Köp båda 2 för 156 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om De nya dödssynderna : våra mörkaste sidor...