Förresten gör folk så märkliga saker nuförtiden (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.4 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2015-08-19
Förlag
Bokförlaget Forum
ISBN
9789137145525
Förresten gör folk så märkliga saker nuförtiden (e-bok)

Förresten gör folk så märkliga saker nuförtiden E-bok

E-bok (EPUB), Svenska, 2015-08-19

Styckköp

64

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
För sin kritikerrosade novellsamling Man måste inte alltid tala om det nominerades Åsa Foster till Borås tidnings debutantpris 2015. I den tilldrog sig berättelserna i ett Sydafrika som fortfarande präglas av åren med apartheid.

Människorna i Förresten gör folk så märkliga saker nuförtiden befinner sig i Skåne, somliga på tillfälligt besök medan andra är djupt rotade i den mörka myllan. På olika sätt kämpar de för att hantera det som sjuder i och omkring dem. Alla rör de sig mot omvälvande ögonblick, där gränser förskjuts och det som varit plötsligt förändras.

Mitt i natten ställer sig en man vid sin hustrus säng med ett gevär över axeln och väntar på att hon ska vakna. I Lund förbereder sig en doktorand för att berätta allt om sin otrohetsaffär, men något hon ser får henne att hejda sig. En tafatt bilförsäljare hjälper en kvinna som anklagas för stöld, utan att ana att hon kanske är skyldig till något mycket värre. Och bakom en lada ska en kattunge dränkas.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Åsa Foster

  • Semester vid kusten. En e-singel ur Granta 1

    Åsa Foster

    "Husen ligger likadana på rad med mintgröna och rosa fasader. Vi följer skyltningen tills vi kommer till vårt nummer." Semester vid kusten av Åsa Foster är en av texterna i Granta #1: Gränser. Granta är en tidskrift som lyfter fram starka berättel...

  • Man måste inte alltid tala om det

    Åsa Foster

    En cancersjuk arkitekt träffar en tonårstjej på glid och bestämmer sig för att för en gångs skull sätta sina egna önskningar främst, utan hänsyn till vad som går sönder på vägen. Tre pojkar ger sig ut på jakt efter en grön mamba som dödat en liten...