Dimmornas lek (storpocket)
Fler böcker inom
Format
Storpocket
Språk
Svenska
Antal sidor
494
Utgivningsdatum
2015-04-01
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Forum
Översättare
Lena Torndahl
Originaltitel
The Shifting Fog (The House at Riverton)
Medarbetare
Timrén, Anders (form)
Dimensioner
210 x 135 x 30 mm
Vikt
511 g
SAB
Hce
ISBN
9789137145730
Dimmornas lek (storpocket)

Dimmornas lek

(11 röster)  |  Läs 2 recensioner
Storpocket Svenska, 2015-04-01
120
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Sommaren 1924. Under ett glittrande societetsparty på det engelska herresätet Riverton Manor tar den unge poeten Robbie Hunter sitt liv. Två systrar, Hannah och Emmeline Hartford, bevittnar tragedin. Efter händelsen kommer de båda kvinnorna aldrig mer att tala med varandra. Vad var det egentligen som utspelade sig den kvällen vid sjön? Vad var bakgrunden till det som hände? Vintern 1999. En gång i tiden var Grace Bradley tjänsteflicka på Riverton Manor. Nu, vid nittioåtta års ålder, kontaktas hon av en amerikansk regissör som ska göra en film om den gamla tragedin. Romanens handling pendlar mellan nutid och dåtid, mellan upptakten till tragedin och samtalen mellan den gamla damen och regissören. När Grace börjar berätta om livet på Riverton Manor vaknar både lyckliga och obehagliga minnen till liv. Grace är bara fjorton år gammal när hon börjar arbeta på Riverton Manor. Hon kommer till det gamla herresätet som blyg och försagd fjortonåring och uppmanas att sköta sina sysslor effektivt och utan att märkas. Under årens lopp bliv hon ett tyst vittne till herrskapsfamiljens liv, relationer och nedtystade hemligheter. Riverton Manor ägs av lord Ashbury men då och då kommer hans barnbarn på besök. Redan från början fascineras Grace av de tre syskonen Hartford: Hannah, som drömmer om att resa, arbeta och leva ett självständigt liv, Emmeline, som fantiserar om förälskelse och är förtjust i vackra kläder, och brodern David, som har ett mycket nära förhållande till sina systrar med interna koder och lekar de själva hittat på. Första världskriget bryter ut och den julen kommer David hem från internatskolan med en ny vän: Robbie Hunter. Hannah tycker genast illa om nykomlingen som tränger sig in som en kil mellan syskonen och stjäl broderns uppmärksamhet. Dimmornas lek är en spännande och mångbottnad familjesaga fylld av kärlek och svartsjuka, hemligheter och lögner.

Kate Morton är född 1976 och växte upp i sydöstra Queensland, Australien. Hon har studerat drama och engelsk litteratur och arbetar nu på en doktorsavhandling vid University of Queensland. Hon är bosatt i Brisbane med sin familj. Dimmornas lek är hennes debutroman.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Dimmornas lek. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Favoritförfattare

    Lika bra som hennes övriga böcker. Perfekt balans mellan nutid och historia. En av mina favoritförfattare och man behöver inte läsa i någon ordning.

  2. OK men något segdragen
    Minoo, 4 juni 2015

    Älskar Kate Mortons böcker och denna är vad jag förstår den första (som jag missat att läsa). Något segdragen och storyn griper aldrig riktigt tag i mig. Räknade ut slutet ganska tidigt. Inte heller personerna och deras öden väcker något riktigt engagemang i mig, som de gör i hennes andra böcker. Svårt att sätta fingret vad det beror på. Men boken är klart läsvärd för den som gillar Kate Mortons engelska myspys med tedrickande och dolda familjehemligheter.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Kate Morton