Den glömda trädgården (storpocket)
Format
Storpocket
Språk
Svenska
Antal sidor
415
Utgivningsdatum
2015-04-01
Förlag
Bokförlaget Forum
Översättare
Louise Thulin
Originaltitel
The Forgotten Garden
Medarbetare
Timrén, Anders (form)
Dimensioner
210 x 135 x 25 mm
Vikt
435 g
SAB
Hce
ISBN
9789137145747
Den glömda trädgården (storpocket)

Den glömda trädgården

(5 röster)
Storpocket Svenska, 2015-04-01
99
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
1913 En liten flicka hittas ensam och övergiven på ett passagerarfartyg på väg mot Australien. Det enda flickan minns är en mystisk kvinna som har lovat att ta hand om henne. Flickan kallar kvinnan Sagoberätterskan, men nu är Sagoberätterskan spårlöst försvunnen.
1975 På sin ålders höst företar Nell O?Connor den långa resan från hemlandet Australien till England för att ta reda på sanningen om sin familj. Hennes sökande för henne till Cornwalls vindpinade kust och det gamla herresätet Blackhurst Manor, som en gång i tiden ägdes av familjen Mountrachet. Enligt legenden vilade det en förbannelse över familjen.
2005 När Nell dör efterlämnar hon allt till sitt barnbarn Cassandra. Bland tillhörigheterna finns en sagobok med skräckberättelser skrivna av Eliza Makepeace, en författare som på ett mystiskt vis försvann i början av 1900-talet. Testamentet innehåller också ett överraskande arv: ett litet hus som kallas Klippstugan. Huset står på ägorna till en stor lantegendom i Cornwall. Enligt byborna döljer det gamla herresätet mörka hemligheter om en adelsfamilj som för länge sedan bodde där.Men det är i Klippstugan och dess glömda trädgård som Cassandra kommer hela historien på spåren och även upptäcker sanningen om en liten flicka som för många år sedan hittades övergiven på en båt på väg mot Australien ?
Den glömda trädgården är en romantisk, gripande och oavbrutet spännande roman, vars handling utspelar sig på flera olika tidsplan parallellt. Lager för lager avtäcks en sällsam historia som under århundraden påverkat många människors liv.
Kate Morton är född 1976 och växte upp i sydöstra Queensland, Australien. Hon har studerat drama och engelsk litteratur och arbetar nu på en doktorsavhandling vid University of Queensland. Hon bor med man och två barn i Brisbane. Forum har tidigare utgivit hennes debutroman Dimmornas lek.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Den glömda trädgården
  2. +
  3. Huset vid sjön

De som köpt den här boken har ofta också köpt Huset vid sjön av Kate Morton (pocket).

Köp båda 2 för 154 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Kate Morton

Bloggat om Den glömda trädgården