Landet bortom haven (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.9 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Landet bortom haven (del 1)
Utgivningsdatum
2015-09-01
Förlag
Bokförlaget Forum
Översättare
Louise Thulin
ISBN
9789137145761
Landet bortom haven (e-bok)

Landet bortom haven (e-bok)

E-bok (EPUB), Svenska, 2015-09-01
49
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Hemliga möten i en undangömd grotta, romantiska drömmar om framtiden ?
Susan Penhalligan är bara sexton år men hon har redan funnit sitt livs kärlek. Att hon är fiskardotter och Jonathan Cadwallder adelsman hindrar inte deras planer. Så får Jonathan chansen att delta i en forskningsresa till Tahiti och Australien. Året är 1768, fartygets namn är Endeavour och befälhavare är James Cook. Susan lovar att vänta på honom hemma i Cornwall. Men månaderna blir till år och en dag inträffar en katastrof i Susans familj som ändrar allt. När Jonathan återvänder från sin resa är Susan redan gift. Ödet tycks ha skilt dem åt för alltid. Till en dag då de möts igen, under högst oväntade former, i ett land långt bortom haven ...
Susans bror Billy har levt ett storstilat liv sedan han blev smugglare. Men lika lättsam som tillvaron är då han har tur lika hårt blir fallet då han åker fast. Billy är bland de första straffångar som deporteras till Australien och han är långt ifrån säker på att överleva resan ?
I Landet bortom haven sammanflätas tre olika människoöden till en rik och fängslande läsning ? romantisk som kärlekssaga, spännande som en äventyrsromanen och med historiens färgstarka inramning. Tamara McKinley är född och uppvuxen i Australien. Numera är hon bosatt i södra England och skriver på heltid, men hon åker regelbundet till Australien för att samla intryck och material till sina böcker. Tamara McKinleys romaner har en mycket stor och uppskattande läsekrets. Forum har tidigare utgivit Matildas sista vals, Jakaranda, Stormblomma, Den svarta opalen, I stormens öga och Drömmarnas land.

 Översättare: Louise Thulin,
Omslagsformgivare: Helena Modéer
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Landet bortom haven