De försvunna (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
237
Utgivningsdatum
2015-08-31
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Forum
Medarbetare
Kühlhorn, Lotta (form)
Dimensioner
220 x 145 x 20 mm
Vikt
390 g
SAB
Hc
ISBN
9789137145785
De försvunna (inbunden)

De försvunna

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2015-08-31
187
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
"De försvunna är en psykologisk spänningsroman på högsta nivå." BTJ

De försvunna är en gastkramande och oförutsägbar psykologisk spänningsroman av Caroline Eriksson, där ingen är den man tror och ingenting är som det först verkar.

En solig sensommarkväll tar Greta, Alex och dottern Smilla båten från sommarstugan vid den mytomspunna sjön Maran och åker ut till ön. Greta stannar kvar i båten medan de andra går iland. De kommer inte tillbaka. Förvirrad går även Greta iland, hon ropar och letar, men kan inte hitta Alex och Smilla någonstans. Det mystiska försvinnandet, och det febrila sökande som tar vid, leder Greta steg för steg ner i en avgrund av förvirring och tilltagande mörker.

Det står snart klart att Alex och Gretas relation präglats av destruktiva mönster. Dessutom har en omvälvande händelse i barndomen satt djupa spår i henne. Historien gör sig påmind och frågan är vad som är sanning och vad som är lögn, verklighet och fantasi. Kan sägnerna om sjön Marans onda krafter stämma? Finns det ett samband mellan försvinnandet och det som skedde den kvällen för många år sedan, då Gretas pappa dog? Och vad har egentligen hänt med Alex och Smilla?
"De försvunna är en psykologisk spänningsroman på högsta nivå."
BTJ

"Spännande till sista sidan"
Amelia

"Galet spännande ... förvirrande, omskakande och obehagligt trovärdig"
Året runt

"Till den som behöver något riktigt gastkramande"
Damernas Värld

"Suggestiv ... bra intrig"
Dagens Nyheter

"Eriksson fångar välskrivet paniken, rädslan och hur människor kan påverka och förstöra varandra ... Mer intressant än det konkreta våldet är osäkerheten i vad som verkligen har hänt - berättaren lurar både sig själv och läsaren."
Borås Tidning

"Svenska Caroline Eriksson, som tidigare 'dramatiserat' verkliga historiska mord i 'Djävulen hjälpte mig' och 'Inga gudar jämte mig', har en helt egen röst och ett eget sätt att använda det här greppet i sin psykologiska thriller 'De försvunna'. Inledningen är ohyggligt bra, nästan plågsam att läsa, när en familj ror ut till en ö, men bara kvinnan kommer tillbaka. Var är de andra? Hur kunde de försvinna? Efter hand sviktar det lite i trovärdighet då och då, men så plötsligt vrider Eriksson allt ett spännande varv till."
Forum

"Suggestiv i sättet att locka fram bilder hos läsaren. Efter de två tidigare böckerna ... som båda var välskrivna och medryckande, träder nu Caroline Eriksson fram som en av landets bästa författare av psykologiskt inriktad spänning."
Dast Magazine

Bloggrecensioner:

"Ibland blir man knockad av något man läser. Det händer inte jätteofta, men det händer. Och det händer när jag läser Caroline Erikssons De försvunna. Jag tar smällen mot huvudet, men det är en smärta jag njuter av. För det bör sägas direkt: De försvunna är en av de bästa svenska spänningsromaner jag läst på länge. Punkt."
Döda zonen

"Det är en riktigt bra bok. En tät, mörk och obehaglig historia. Mer av ett psykologiskt drama än en psykologisk thriller skulle jag dock påstå. Föredömligt lagom lång också. 237 mycket spännande sidor."
Bokboxen

"Jag tycker Caroline har lyckats väldigt bra med att få till en mystisk känsla och man vet verkligen inte alls hur det ska sluta. Språket är bra och handlingen är tät och väldigt intensiv. Jag sträckläste boken, förutom då blodtrycket steg för mycket. Precis min typ av bok gåtfull, spännande och ett oförutsägbart slut. BETYG 5"
Mias Bokhörna

"Mörk, skrämmande & alldeles fantastiskt bra!!! Betyg: 5 av 5"
Jennies boklista

"Som tät och intensiv psykologisk thriller är den här romanen helt förstklassig, underförstått en bok man har svårt att lägga ifrån sig innan den är färdigläst ... Sammanfattningsvis: Ett måste att läsa denna höst fö
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. De försvunna
 2. +
 3. Hon som vakar

De som köpt den här boken har ofta också köpt av Caroline Eriksson (inbunden).

Köp båda 2 för 374 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av De försvunna. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Rörig och karaktärerna agerar ologiskt
  Göran Karlsson, 16 februari 2016

  Rörig och karaktärerna agerar ologiskt men spännande ändå.
  Varför beter sig karaktärerna som de gör? Vad har de för motiv, dolda och uppenbara, till sina handlingar?
  När t.ex. Greta beter sig irrationellt måste jag veta varför. Jag måste veta BÅDE vad jag vill att läsaren ska tro OCH hur det egentligen ligger till.
  Jag har nyligen påbörjat det som är tänkt att bli nästa bok och märker återigen hur viktigt det är med VARFÖR. När jag kör fast i någon passage eller känner att texten... Läs hela recensionen

 2. Betyg: 4 av 5.
  Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg (Farsta / Stockholm), 16 september 2015

  Caroline Eriksson har tidigare gett ut två stycken historiska spänningsromaner, som jag har hört att dom ska vara bra, men har inte läst själv.

  Det här är hennes första helt igenom fiktiva roman, men fortfarande i genren spänningsromaner.

  Psykologisk thriller, skulle jag nog vilja kalla den.

  Boken handlar om Greta, och försvinnandet av Alex och Smilla.

  Den är verkligen allt annat än förutsägbar, och har flera vändningar.

  Spännande och lättläst var den också.

  Rekommenderas.

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om De försvunna