Sluta aldrig gå : från gatan i Sao Paulo till Vindeln i Norrland (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
240
Utgivningsdatum
2016-09-21
Förlag
Bokförlaget Forum
Dimensioner
219 x 143 x 20 mm
Vikt
399 g
SAB
Lz Rickardsson, Christina
ISBN
9789137146256

Sluta aldrig gå : från gatan i Sao Paulo till Vindeln i Norrland

(19 röster)  |  Läs 5 recensioner
Inbunden, Svenska, 2016-09-21
190 kr
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Att överleva i vitt skilda världar

"Jag är född i Brasiliens vildmark och bodde i en grotta tills jag var ungefär fem år gammal. Därefter flyttade min mamma och jag in till en av São Paulos många kåkstäder - en rent livsfarlig miljö för ett barn att växa upp i. Jag fick tidigt lära mig att inte lita på polisen eller andra vuxna. Ofta fick jag klara mig själv och jag fick även ansvara för min lillebror innan jag slutligen hamnade på barnhem. Ett år senare, när jag var åtta år, adopterades jag bort till en familj i Vindeln i Västerbotten."

Christina berättar om sitt liv som gatubarn i Brasilien, om svält, misshandel och separation. Om uppväxten i Sverige och alla kulturkrockar som uppstod när hon kom till det lilla samhället i Norrland. Hur hon har bearbetat sina upplevelser i vuxen ålder och börjat bygga upp ett nytt liv. Och när hon behöver fylla på med kraft och energi har hon ett speciellt knep: Hon kastar sig ut från ett flygplan och faller fritt i sextio sekunder innan fallskärmen vecklas ut. Att landa på fötterna är bra att kunna i många sammanhang!

Det här är en berättelse om kärlek, sorg, vänskap och förlust. Christina berättar om att överleva, om hur vitt skilda världar har format henne och hur hon har kämpat för att få ihop sina två jag.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Sluta aldrig gå : från gatan i Sao Paulo till Vindeln i Norrland
 2. +
 3. För att kunna leva : en nordkoreansk flickas resa till frihet

De som köpt den här boken har ofta också köpt För att kunna leva : en nordkoreansk flickas re... av Yeonmi Park (pocket).

Köp båda 2 för 243 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Sluta aldrig gå : från gatan i Sao Paulo till Vindeln i Norrland. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Sluta aldrig gå
  Carene Teglund, 19 september 2017

  Jag har lyssnat på henne när hon föreläst om sitt liv i Brasilien, därför köpte jag boken. Otrloligt fängslande berättelse.

 2. Fantastisk bok och författare
  elisabet skoglund, 24 februari 2017

  Mycket gripande bok ur verkligheten.en bok alla borde läsa.så modigt att skriva en bok om ens så smärtsamma barndom.så fint att pengar från varje köp av boken går till gatubarnen i brasilien.stor eloge till kristina

 3. Fängslande läsning
  Tvådagarsspänning, 19 november 2016

  Helt osannolikt! Att kunna bära med sig så tidiga barndomsminnen, både glädjeämnen och tunga upplevelser och vid vuxen ålder förmå sig uttrycka dem med distans och ändå så levande för läsare, som har så lite koll på villkoren för ett gatubarn. Det går ju inte att recensera ett levnadsöde, men jag både gläds och sympatiserar med författarens förståelse för det trots allt lyckosamma i kulturbytet, och hennes förmåga att göra något för att förbättra villkoren i sitt första hemland.

  En ... Läs hela recensionen

 4. En fantastisk bok skriven av en stark kvinna
  Anne-Marie Jacobsson, 16 oktober 2016

  Christina, som är hennes svenska namn, har upplevt saker ,som vi bortskämda svenskar inte på något vis kan sätta oss in i. Ibland är boken så tung, att man knappt kan läsa vidare, men plötsligt händer något och C. berättar ett ljust minne, som också finns och som hon bär med sig genom livet, där det ändå nästan hela tiden händer svåra saker.
  Detta är verkligen en bok för alla, unga, gamla, män och kvinnor, men särskilt kan jag tänka mig ,att någon som är på gång att adoptera ett barn, el... Läs hela recensionen

 5. Den mest gripande bok jag läst
  Lasse Blomqvist, 7 oktober 2016

  En helt fantastisk bok, där läsaren får följa Christina från hennes barndom i en grotta utanför Sao Palo, som gatubarn i Sao Palo och via ett barnhem till adoption till Vindeln i Sverige.
  Efter 24 år i "trygga" Sverige får läsaren följa henne på resan tillbaka till Brasilien för att söka sina rötter.
  Många tårar föll under läsningen.
  Jag rekommenderar varmt denna fantastiska bok.
  Tack Christina :)

Visa alla 5 recensioner

Bloggat om Sluta aldrig gå : från gatan i Sao Paulo ...