Sluta aldrig gå : från gatan i Sao Paulo till Vindeln i Norrland (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (4.6 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2016-09-20
Förlag
Bokförlaget Forum
ISBN
9789137146263
Sluta aldrig gå : från gatan i Sao Paulo till Vindeln i Norrland (e-bok)

Sluta aldrig gå : från gatan i Sao Paulo till Vindeln i Norrland E-bok

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
E-bok (EPUB), Svenska, 2016-09-20

Styckköp

49

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
"Jag är född i Brasiliens vildmark och bodde i en grotta tills jag var ungefär fem år gammal. Därefter flyttade min mamma och jag in till en av São Paulos många kåkstäder - en rent livsfarlig miljö för ett barn att växa upp i. Jag fick tidigt lära mig att inte lita på polisen eller andra vuxna. Ofta fick jag klara mig själv och jag fick även ansvara för min lillebror innan jag slutligen hamnade på barnhem. Ett år senare, när jag var åtta år, adopterades jag bort till en familj i Vindeln i Västerbotten."

Christina berättar om sitt liv som gatubarn i Brasilien, om svält, misshandel och separation. Om uppväxten i Sverige och alla kulturkrockar som uppstod när hon kom till det lilla samhället i Norrland. Hur hon har bearbetat sina upplevelser i vuxen ålder och börjat bygga upp ett nytt liv. Och när hon behöver fylla på med kraft och energi har hon ett speciellt knep: Hon kastar sig ut från ett flygplan och faller fritt i sextio sekunder innan fallskärmen vecklas ut. Att landa på fötterna är bra att kunna i många sammanhang!

Det här är en berättelse om kärlek, sorg, vänskap och förlust. Christina berättar om att överleva, om hur vitt skilda världar har format henne och hur hon har kämpat för att få ihop sina två jag.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Sluta aldrig gå : från gatan i Sao Paulo till Vindeln i Norrland. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Intressant och läsvärd
    Nywoman, 23 maj 2021

    Boken är läsvärd och en berättelse som sitter kvar i minnet. Den ger ett mycket levande beskrivning om ett liv i favelan.

  2. Fantastisk bok
    H-B, 17 juni 2019

    Jag blev rekommenderad av en vän att det var en "toppenbok" Och det var det - mycket läsvärd och full av tankar!

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Christina Rickardsson