Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
222
Utgivningsdatum
2017-01-31
Förlag
Bokförlaget Forum
Medarbetare
Timrén, Anders (form)
Dimensioner
220 x 145 x 25 mm
Vikt
443 g
SAB
Ohja
ISBN
9789137146577
Duktiga flickors revansch (inbunden)

Duktiga flickors revansch

(35 röster)  |  Läs 7 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2017-01-31
229
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Duktiga flickors revansch Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
"Prestationsprinsessor", "duktiga flickor". Samhällets syn på högpresterande kvinnor skevar. Vi har bland annat hört röster som menar att kvinnor ska sluta vara duktiga och sänka kraven på sig själva, men är det verkligen rätt väg att gå? I själva verket har vi mycket att lära av den duktiga flickan. Flit, strävsamhet och höga förväntningar möjliggör klassresor, krossar glastak och får drömmar att slå in. Nu tar Birgitta Ohlsson revansch för den duktiga flickan. Med utgångspunkt i sitt eget liv visar hon att duktighet och höga prestationskrav inte behöver vara en börda. Det kan lika gärna vara ett maktmedel och ett redskap på vägen mot ett mer jämställt samhälle.

I den här boken går Birgitta Ohlsson ut med ett personligt och politiskt försvarstal till de duktiga flickorna, och visar vilken kraft och frihet som kommer med att vara "duktig".
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Duktiga flickors revansch
 2. +
 3. Mot framtiden : en simpel guide till att krossa patriarkatet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mot framtiden : en simpel guide till att krossa... av Clara Henry (pocket).

Köp båda 2 för 308 kr

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Duktiga flickors revansch. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. För alla kvinnor som någonsin varit frustrerade

  Birgitta Ohlsson sätter i denna bok, ord på varför många av oss kvinnor blir frustrerade och känner att vi stångar oss blodiga. Den duktiga flickan behöver bättre förutsättningar att göra sitt jobb, hen behöver inte sänka sina ambitioner. När den duktiga flickan tvingas eller råds till att sänka sina ambitioner så dör en bit av hennes själ.

 2. En ögonöppnare
  Mattias, 5 juni 2017

  Som man har jag aldrig riktigt sett (eller insett) hur ofta som kvinnor förminskas pga sitt kön så för mig var den här boken en ögonöppnare.

  Dessutom var den rent språkligt välskriven vilket gjorde den lättläst.

 3. Duktiga flickors revansch
  manita, 29 mars 2017

  Det hon beskriver stämmer helt med verkligheten, anser jag. En kvinna måste oftast prestera mycket mer än en man. Mycket intressanta årtal om banbrytande händelser för kvinnor.

 4. Duktiga flickors revansch - en viktig bok.
  lena edman, 22 februari 2017

  Mycket känner man till redan. Men det är viktigt att få en helhetsbild, som är baserad på dels egna erfarenheter dels vetenskapliga rapporter och fakta. Som mormor och farmor till 7 flickor mellan 12 och 1 år ( varav den äldsta redan har varit "kuddflicka") tycker jag att boken är jätteviktig och jag kommer att lämna den vidare till flickornas föräldrar.
  Jag hoppas verkligen att boken lägger grunden för en saklig debatt.
  Hälsningar
  Lena Edman, pensionerad gymnasie- och högstadielärare.

 5. Berör alla "flickor"
  Jill Maria Eriksson, 20 februari 2017

  Bra balans med historik vad som hänt. Det här rör även "icke" duktiga flickor att bli stoppade och uppsatta för förlöjande och nedsättande kommentarer. En tankeväckande bok.

 6. Inspirerande
  Katariina, 8 februari 2017

  Birgitta delar öppet med sig av sina erfarenheter och intressanta upptäcker om sig själv och om vårt samhälle. Mycket inspirerande och tankeväckande bok!

 7. Onödigt könsfixerat
  Duktig pojke , 2 februari 2017

  Synd att fokuset enbart ligger på att tjejer är offer, är precis samma problematik för oss duktiga killar!
  Birgitta må vara duktig, men inte på att se på samhällsproblem bortom kön.

Visa alla 7 recensioner

Fler böcker av Birgitta Ohlsson