Spanskans år (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.0 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Berättelsen om spanska sjukan (del 1)
Utgivningsdatum
2015-12-23
Förlag
Bokförlaget Forum
ISBN
9789137147215
Spanskans år (e-bok)

Spanskans år E-bok

(2 röster)
E-bok,  Svenska, 2015-12-23

Styckköp

59

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Magdalena och Daniel Zakrisson kommer till marknaden i kyrkbyn en stormig februarinatt. Med sig har de sina tio barn och en av dem är tolvåriga Signe. Därefter blir ingenting som förr; inte för Signe, inte för hennes närmaste, inte för någon i bygden. I kyrkbyn mötte de Spanskan...

Spanskan, så kallades den sjukdom som svepte över världen i första världskrigets spår; en farsot som skördade fler offer sammanlagt än kriget. De lappländska bygderna skonades länge, men när sjukan väl nådde dit var den skoningslös. Arjeplogs socken var den trakt som drabbades allra hårdast.

I Spanskans år skildrar Åke Lundgren vad som hände en familj och en bygd under några månader det tragiska året 1920 - Spanskans år. Det är en berättelse där författarens kärlek till sin hembygd kommer till uttryck lika tydligt som hans vrede över de orättvisor som drabbat folket i norr. Romanen är den första delen i berättelsen om spanska sjukan och följs av Storspovens sång. Liksom Åke Lundgrens övriga romaner bygger Spanskans år på dokumentär grund.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Åke Lundgren