Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
262
Utgivningsdatum
2016-08-18
Förlag
Bokförlaget Forum
Medarbetare
Hanson, Kerstin (form)
Dimensioner
202 x 135 x 23 mm
Vikt
362 g
SAB
Hc
ISBN
9789137148113

Pappan

(10 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden, Svenska, 2016-08-18
190 kr
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Roman om den svåra relationen till en far

Stefan Einhorns Pappan är en skönlitterär lek där det möjligen sanna blandas med det uppdiktade, fakta med fantasi. En roman om den svåra relationen mellan en son och hans far, om vad man bör och inte bör berätta om dem som inte längre finns kvar.

I en hotellbar i Stockholm sitter författaren Stefan Einhorn. Han har drabbats av skrivkramp, han vet inte vad hans nya bok ska handla om eller om han ens har någon mer bok inom sig. Av en slump börjar han prata med en man som slår sig ner vid hans bord. De hinner inte växla många ord förrän samtalet kommer in på Stefans pappa. Och mannen kommer med ett förslag: att boken ska handla om det som är mångas smärtpunkt - förhållandet till den egna pappan.

Mötet blir en väg ut ur skrivkrampen, och inledningen på en vänskap. Och det visar sig att mötet kanske inte var en slump ändå. Efterhand avslöjas saker som får Stefan att omvärdera allt det han dittills vetat om sin bakgrund.

"En väldigt fint berättad bok om relationer."
Yukike Duke, SVT Gomorron

"Stefan Einhorn är en god stilist. Han skriver lättsamt och medryckande ... en överraskande läsupplevelse som heter duga."
GöteborgsPosten


"Boken präglas av stor berättarglädje och skicklig komposition. Men framför allt är det dess allvar som fördjupar läsningen."
Hallandsposten

"Den är bra och tänkvärd, läs den!"
Östersundsposten

"När Einhorn berättar om sig själv och sin far, berättar han också om alla fäder och söner - om smärta och längtan, brist och vrede, besvikelse och försoning."
Sydsvenskan

"... vare sig faderns historia är sann eller inte äger den kvaliteter, somliga rent fantastiska, som bär många av den goda skönlitteraturens kännemärken."
SvD

"Boken präglas av stor berättarglädje och skicklig komposition. Men framför allt är det dess allvar som fördjupar läsningen."
Hallandsposten

"Stefan Einhorn har skrivit en bok som är en blandning av självbiografi och roman ... Det är fiktiva och fascinerande berättelser på samma tema och till slut knyts det verkliga och det påhittade ihop, hur skickligt som helst."
Norran

"En intressant, ovanlig och lättläst bok som stämmer till eftertanke."
Tranås Posten


"För alla som någon gång funderat över relationen till sina föräldrar och över kärleken och svårigheterna som finns i samspelet mellan föräldrar och barn är detta en tänkvärd bok." (4/5)
Kommunalarbetaren

"Utöver relationen mellan pappa och son innehåller boken en spännande intrig mellan författaren och den mystiske mannen Josef. Bara denna intrig gör boken klart läsvärd."
Svensk tidskrift


"Handlingen går vidare som när man nyfiket öppnar en rysk docka och hela tiden finner ännu en och ännu en."
Dagen


"Lättillgängligt och skickligt sammanhållet av författarens egen röst och historia ... I sin helhet är Pappan en tänkvärd, lärorik och underhållande bok."
BTJ

Om Änglarnas svar:
"... försätter mig i manisk sträckläsning. ... en fin skönlitterär debut. ... en stilsäkert och stramt berättad historia."
Upsala Nya Tidning
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Pappan
  2. +
  3. Änglarnas svar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Änglarnas svar av Stefan Einhorn (pocket).

Köp båda 2 för 244 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Pappan. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Överraskande
    Berith Edlund, 3 oktober 2016

    Intressant bok man blir överraskad på slutet. Lättläst, annorlunda bok av Stefan Einhorn. Jag har köpt och skickat den som present till min svägerska.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Pappan