Den tusende gången : en berättelse om sexuellt utnyttjande (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (8.1 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2016-09-06
Förlag
Bokförlaget Forum
ISBN
9789137148571

Den tusende gången : en berättelse om sexuellt utnyttjande E-bok

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
E-bok,  Svenska, 2016-09-06

Styckköp

69

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Från att hon var en liten flicka till tidiga tonår utsattes Ulrika Olson för återkommande sexuella övergrepp av sin far. För detta dömdes han till fyra och ett halvt års fängelse för otukt med barn och grovt sexuellt utnyttjande av underårig sedan Ulrika polisanmält honom vid tjugo års ålder.

Efter det sista övergreppet förträngde Ulrika allt som hänt under många år, men som ung vuxen levde hon ett mycket destruktivt liv och missbrukade droger, alkohol, mat och pengar. Men framför allt sex.

Den tusende gången är den skakande berättelsen om de övergrepp hon utsattes för, om polisutredning och rättegång, om ångest, fysiska men och missbruk. Men inte minst om hur offret själv blir en förövare tills hon slutligen bestämmer sig för att bryta den onda cirkeln.

Den tusende gången är också berättelsen om hur den onda cirkeln av övergrepp bryts, den ettusenförsta gången: om hur Ulrika till sist kan vara sexuellt närvarande med en man, uppleva njutning och tillfredsställelse för egen del. Ulrika lever idag ett fullvärdigt liv med sambo och barn, utan missbruk. Hon har gjort en lång resa genom minnen och känslor och kommit ut starkare på andra sidan. Den tusende gången är Ulrika Olsons berättelse, tolkad och nedskriven av frilansjournalisten och författaren Anna Lytsy.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Den tusende gången : en berättelse om sexuellt utnyttjande. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Förändrade min människosyn, LÄS!
  PB, 11 juni 2021

  Det här handlar om så mycket mer än sexualbrott och trauma från att ha blvit sexuellt utnyttjad. Efter att ha varit med om det som Ulrika varit med om (läs även Ulrikas sista strid för ännu bättre förståelse!) så kan man inte kräva något av henne. Liksom för alla andra som haft traumatiska barndomar. Att hon klarat sig så bra är en konskevens av många saker. Det hade väldigt lätt kunna gå väldigt illa, precis som det faktiskt gör för många. Jag känner nu på djupet att alla människor gör så go... Läs hela recensionen

 2. Den tusende gången.
  Magdalena, 9 mars 2018

  Boken gav mig en helt ny förståelse för vad ordet sexmissbruk betyder.
  Välskriven och välkomponerad bok vilket gör den lättläst trots sitt obehagliga innehåll.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna