Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
395
Utgivningsdatum
2016-10-05
Förlag
Bokförlaget Forum
Medarbetare
Kühlhorn, Lotta (form)
Dimensioner
220 x 145 x 30 mm
Vikt
573 g
SAB
Hc
ISBN
9789137149073
Till Sara, sedan bränns allt! (inbunden)

Till Sara, sedan bränns allt!

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2016-10-05
199
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
En familj i sönderfall

Efter sin populära Gotlandsserie om kriminalpolisen Fredrik Broman återkommer Håkan Östlundh med en roman inspirerad av hans egen uppväxt - om en familjs smärtsamma splittring och om en tjugofemårig tystnad som kan brytas först efter döden.

Sara Kvist är på väg tillbaka till sin självvalda exil i Los Angeles efter att ha begravt sin mamma i Stockholm. En mamma hon inte träffat på tjugofem år. Med i handbagaget har hon ett paket med påskriften: Till Sara, sedan bränns allt!

Paketet innehåller mammans efterlämnade anteckningsböcker och de väcker såriga minnen till liv. Minnen av något som började som ännu en av många skilsmässor under det tidiga och fria sjuttiotalet, men som slutade i en virvel av omskakande händelser som förändrade tillvaron för alla inblandade. Hur kunde Saras mamma, som var en sådan kärleksfull och omtänksam person, drivas till vansinnets rand? Hur kunde hon offra sina egna barn för att ta hämnd på mannen hon älskade över allt annat?

Förutom att konfrontera de smärtsamma händelserna i barndomen, som Sara så länge gjort allt för att glömma, tvingas hon också rannsaka sina egna val i vuxen ålder. Vad är det egentligen som drivit henne att gå bakom ryggen på maken Johan och riskera deras sju år långa förhållande? Har hon gjort det av kärlek och nödvändighet eller är det andra mörka och destruktiva krafter som fört henne vilse?

"En osentimental och gripande berättelse om föräldrasvek och destruktiva relationer."

Amelia

"Till Sara, sedan bränns allt är en relationsroman i flera dimensioner. Dels mellan barn och föräldrar, dels mellan partners i en kärleksrelation. ... han lyckas att med två kvinnor som hoppande berättarjag, Sara och hennes mamma, skickligt spela upp ett drama i flera akter. Samtidigt som han med tidssäker hand skildrar ett 1970-tal som flytt och begynnelsen på 2000-talet som vi nyligen lämnat bakom oss."

Östra Småland
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Till Sara, sedan bränns allt!
 2. +
 3. Ingen alls

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ingen alls av Lotta Thell (inbunden).

Köp båda 2 för 378 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Till Sara, sedan bränns allt!. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Betyg: 4,5 av 5.
  Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg (Farsta / Stockholm), 19 oktober 2016

  Jag har läst åtta böcker tidigare av Håkan Östlundh.

  Hans Gotlandsserie innehåller sju böcker i deckarserien om polisen Fredrik Broman. Serien påbörjas med boken Släke, och avslutas med boken Män ur mörkret, och jag tycker mycket om alla sju böckerna.

  Sen har jag också läst den fristående boken Jag ska fånga en ängel, som jag tyckte var mycket, mycket bra.

  Nu har jag läst boken Till Sara, sedan bränns allt! som är en roman, men som tydligen till mycket stor del är ... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Till Sara, sedan bränns allt!