Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.2 MB)
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2017-06-13
Förlag
Bokförlaget Forum
ISBN
9789137149707
Annabelle (e-bok)

Annabelle (e-bok)

(1 röst)  |  Läs 1 recension
E-bok, Svenska, 2017-06-13
104
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Suggestiv deckardebut

En varm sommarnatt försvinner sjuttonåriga Annabelle från det lilla samhället Gullspång, på gränsen mellan Västergötland och Värmland. Hennes föräldrar är utom sig av oro, lokalpolisen står handfallen och Missing people letar förgäves.

Kriminalinspektör Charlie Lager skickas dit tillsammans med sin kollega. Hon är utredare vid Nationella operativa avdelningen, en skicklig polis som i arbetet funnit de rutiner som hennes kaotiska inre behöver. Hon värjer sig, vill inte åka, men gör till slut som alltid: följer order. Det blir en resa bakåt i tiden. Hon tvingas återvända till platsen hon lämnade när hon var fjorton, ett förflutet och en barndom som hon gjort sitt bästa för att fly från. Väl där väcks minnena till liv. Av att växa upp där valmöjligheterna är få och drömmen om att ge sig av stark. Av mamman, som var allt det som Charlie är rädd för att bli, alkoholiserad och sjuk.

Medan hon försöker få fram sanningen om vem Annabelle var och vad som hänt henne, gör Charlie skrämmande upptäckter om sin bakgrund. Och hon tvingas möta sitt värsta minne: den gången hon lät en annan människa dö.

"Lysande deckare ... : som en pockande svensk sommarnatt, med gäckande skuggor och snårig undervegetation. Här finns allt, även om det inte syns vid första anblicken." Lotta Olsson, Dagens Nyheter"... en deckare som överraskar på flera plan ... Det är en välsnickrad och smart intrig med oväntade vändningar, där författaren lyckas hålla läsaren i ett stadigt grepp ända in i mål." Maria Näslund, Göteborgs-Posten
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Annabelle. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Betyg: 4,5 av 5.
  Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg (Farsta / Stockholm), 10 augusti 2017

  Lina Bengtsdotter fick priset för Årets bästa deckardebut för boken Annabelle vid årets upplaga av deckarfestivalen Crimetime i Visby på Gotland.

  Och nu när jag har läst boken, så kan jag verkligen hålla med om att det var boken och författaren absolut väl värda.

  Boken var väldigt välskriven, och jag tyckte mycket om karaktärerna. Den var spännande, gripande, och inte helt förutsägbar.

  Jag rekommenderar helt klart boken till alla som tycker om välskrivna svenska ... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Annabelle