Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
224
Utgivningsdatum
2017-03-01
Förlag
Bokförlaget Forum
Medarbetare
Märak, Maxida (förf.) / Furmark, Anneli (förf.) / Eksvärd, Elaine (förf.) / Skäringer, Mia (förf.) / Söderlind, Therése (förf.) / Pascalidou, Alexandra (förf.) / Montelius, Martina (förf.) / Tikkanen, Märta (förf.) / Scheutz, Sofia (form)
Dimensioner
232 x 134 x 15 mm
Vikt
351 g
SAB
Dofa,Ohja
ISBN
9789137149806
Brev till min dotter (inbunden)

Brev till min dotter

(4 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden, Svenska, 2017-03-01
196
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Kända mödrar skriver personligt till sina döttrar

Hur delar vi med oss av vår livserfarenhet till våra barn? Hur berättar vi för våra döttrar om de misstag vi gjort? Saker vi skäms över, som vi ångrar. Lika svårt kan det vara att prata om det vi är stolta över. Höjdpunkter i livet, smarta val vi gjort, klokskap vi samlat på oss. Det kan vara besvärligt att hitta det rätta tillfället för sådana samtal.

Den här antologin är tänkt att vara en inspirationskälla som belyser den starka men också svåra relationen mellan kvinnor som spänner över generationerna. Några av Sveriges absolut bästa skribenter har tillsammans skapat en spännande, stark och stolt samling texter, skrivna av mödrar till döttrar. Texter om unika erfarenheter de vill förmedla till sina döttrar, kloka råd, smärtsamma upplevelser, triumfer och nederlag.

Bland de medverkande finns Elaine Eksvärd, Mia Skäringer, Therése Söderlind, Martina Montelius, Märta Tikkanen, Katarina Mazetti, Maxida Märak, Carolina Neurath och Alexandra Pascalidou. Elcim Yilmaz är redaktör för boken.

"En samling rasande kärleksfulla, riskabelt uppriktiga och potentiellt livsavgörande texter skrivna av tretton välkända skribenter med olika kulturell bakgrund och generationstillhörighet... Brev till min dotter bjuder på en samling ytterst välskrivna texter som opererar såväl på en politisk som på en innerligt personlig nivå. Det är en korrespondens som sipprar in i hjärnvindlingar och ner i hjärterötter." Göteborgs Posten
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Brev till min dotter
 2. +
 3. Saker jag hade velat veta när jag var 15

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Brev till min dotter. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Fantastisk bok!
  Nazira Hammoud Shahwan (Märsta), 11 april 2017

  Jag uppskattar att den uppdelad på dessa olika fantastiska kvinnor, att man kan läsa olika kapitel i den ordning man själv vill. Jag började med Nabila Abdul Fattahs avsnitt då jag beundrar henne väldigt mycket. Jag skrattade och grät och njöt! Mycket bra bok!

 2. Betyg: 4 av 5.
  Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg (Farsta / Stockholm), 19 mars 2017

  Etthundrafemtio sidor fördelade på tretton kända kvinnor som skriver brev till sina döttrar. Mycket läsvärda texter som är både personliga och känslosamma. Rekommenderas absolut.

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Brev till min dotter