Krutgummor på krigsstigen (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (2.4 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Mormödrar för fred
Utgivningsdatum
2018-09-14
Förlag
Bokförlaget Forum
ISBN
9789137150178
Krutgummor på krigsstigen (e-bok)

Krutgummor på krigsstigen E-bok

(1 röst)  |  Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2018-09-14

Styckköp

64

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
En solig, rolig, skarp historia i sann Ingelman-Sundberg-anda. Om att våga sätta ner foten när det har gått för långt. Och på alla tänkbara och icke tänkbara sätt verka för fred.

Två systrar och ett gäng kvinnor, 70 plus, har fått nog av vapenskrammel och galenskaper från världens ledare. Med finess och påhittighet slår de till mot vapenindustrin på de mest dråpliga sätt. Från basen på den skånska kursgården drar de upp riktlinjerna för sitt motstånd och tränar sig flitigt i civil olydnad.

Deras trevliga och driftiga grannar försörjer sig på äppelodling, must- och champagnetillverkning. Säger de. Och de låter sig gärna bjudas på mat och fika. Tills det en dag uppenbaras att skenet bedrar - i källaren lagerför de helt andra produkter, nämligen vapen och drönare. Och i själva verket gör grannarna lönande affärer med militärer och krigförande länder.

Kvinnorna är smarta nog att inse att de behöver hjälp av yngre förmågor för att rå på dessa samvetslösa krigshetsare. De anlitar en femtonårig grabb som är bra på att hacka sig in i större datasystem. Och konsekvenserna blir minst sagt dramatiska.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Krutgummor på krigsstigen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Inget krut i storyn
    Ia, 29 mars 2021

    Inte det bästa av Catharina Ingelman-Sundberg. Storyn inte ett dugg trovärdig, dessutom ingen humor. Jag kan absolut inte rekommendera benna bok för nån. Sorry

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Catharina Ingelman-Sundberg