Häxan (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (2.8 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Fjällbacka-serien (del 10)
Utgivningsdatum
2017-04-07
Förlag
Bokförlaget Forum
ISBN
9789137150185
Häxan (e-bok)

Häxan E-bok

(16 röster)  |  Läs 2 recensioner
E-bok,  Svenska, 2017-04-07

Styckköp

79

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Sveriges deckardrottning är äntligen tillbaka!

Häxan är den tionde delen i den omåttligt populära Fjällbackaserien som älskas världen över. Än en gång får vi följa författaren Erica Falck och polisen Patrik Hedström i deras kamp för att hitta svaren på ondskans mysterier.När fyraåriga Linnea försvinner från en gård utanför Fjällbacka väcks tragiska minnen till liv. Trettio år tidigare försvann en liten flicka från exakt samma gård och hittades senare mördad. Den gången anklagades två trettonåriga flickor för att ha fört bort och dödat flickan. De befanns skyldiga i domstol men slapp fängelse på grund av sin ålder. Den ena av dem har efter det levt ett stilla liv i Fjällbacka. Den andra har just återvänt för första gången sedan händelsen, nu som firad skådespelare för att porträttera Ingrid Bergman i en film som ska spelas in i trakten.

Fjällbackaborna ställer mangrant upp i sökandet efter Linnea, och till slut finner man henne. Naken, invid samma skogstjärn där den första flickan hittades. Skräcken sprider sig i det lilla samhället. Kan fler flickor vara i fara?Trots att Patrik Hedström tycker att det verkar långsökt börjar han och hans kolleger vid Tanumshedepolisen utreda om det finns något samband mellan de två fallen. Till sin hjälp får de Erica Falck, som sedan länge arbetar med en bok om det gamla mordet. Utredningen river upp många sår, drevet går och invånarnas rädsla för det okända får fruktansvärda konsekvenser.

Omslagsformgivare:Kristian Ekeblom,
Omslagsformgivare:Scandinavian Design Group ,
Omslagsformgivare:Final art Finalize AB
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Häxan. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Mycket bra
  - (Skellefteå), 30 oktober 2022

  Underhållande från första sidan, roligt med den parallella historien från 1600 talet!

 2. Betyg: 5 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 16 april 2017

  Häxan är den tionde delen i Fjällbackaserien. Jag har läst alla dom tidigare böckerna, och här är en länk till min recension av den nionde boken, Lejontämjaren, som utkom 2014. Jag har tyckt mycket om alla dom tidigare böckerna, och jag tyckte ännu mera om den här.

  Boken utspelar sig till största delen i nutid, med utredningen av mordet på en liten flicka. Men boken går även tillbaka trettio år i tiden, då det även då skedde ett liknande mord. Sen finns det även en tredje berättelse... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Camilla Läckberg