Generalen : bara jag vet vem som vinner (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (27.4 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2020-09-18
Förlag
Bokförlaget Forum
ISBN
9789137150857
Generalen : bara jag vet vem som vinner (e-bok)

Generalen : bara jag vet vem som vinner E-bok

E-bok (EPUB), Svenska, 2020-09-18

Styckköp

49

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Christer Björkman är mannen som förändrade svenskens syn på musik i allmänhet och Melodifestivalen i synnerhet. I Generalen berättar han med humor och värme om sin väg från brådmogen pojke i Borås till att bli en av Musiksveriges mäktigaste män. Om tevedebuten som femåring, om hur han hanterade insikten att han var homosexuell i en mindre tillåtande tid och om kärleksnatten med en av Hollywoods största filmstjärnor. Christer tar oss också med på turné med Roxette och Rocktåget och in i det drogstinna spelet kring Björn Borgs kalsongimperium.

Men framförallt får vi följa med bakom kulisserna på Melodifestivalen som han revolutionerat sedan han tog över befälet för den 2002. Vad gjorde Carola till exempel när hon tappade klacken en minut före sitt nummer i Eurovision 2006? Hur nära var en snöflinga att förstöra den svenska segern i Eurovision 2012? Och hur kunde falska kontaktlinser och en vadslagning med Tomas Ledin och Magnus Uggla leda till att han själv vann Melodifestivalen 1992?

Läs också de fantastiska historierna om när han smugglade in en bajonett på amerikanska ambassaden, blev föremål för förbön i Pingstkyrkan, fick ett varsel från sin döda mormor och en gång sov 31 timmar i sträck. Släktforskare påstår dessutom att Christer Samuel Björkman är ättling till en egyptisk farao.

Generalen är skriven i samarbete med författaren Petter Karlsson som tidigare gett ut uppmärksammade biografier tillsammans med bland andra Sven-Bertil Taube, Magnus Härenstam, och Glada Hudik-teaterns Pär Johansson.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna