Och varje morgon blir vägen hem längre och längre (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
85
Utgivningsdatum
2017-05-15
Förlag
Bokförlaget Forum
Dimensioner
175 x 125 x 12 mm
Vikt
185 g
SAB
Hc
ISBN
9789137150895
Och varje morgon blir vägen hem längre och längre (inbunden)

Och varje morgon blir vägen hem längre och längre

(70 röster)  |  Läs 8 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2017-05-15
129
 • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Farfar och Noah sitter på en bänk och pratar. Under bänken växer hyacinter, just de blommor som farmor odlade i sin trädgård.

Farfar och Noah kan prata med varandra om allt. Om livets alla frågor, både de största och de minsta. Under samtalet med Noah kan farfar inte låta bli att minnas hur det var att förälska sig i farmor, och hur det var att förlora henne. Han kan fortfarande se henne framför sig och fruktar den dag då han inte längre kommer att minnas henne.

Farfar inser att den värld han känner håller på att förändras. Därför vill han stanna här på bänken med Noah, där doften av hyacinter fortsätter vara så stark. Men minnena blir allt svårare att fånga och farfar och Noah är nu tvungna att lära sig att göra det svåraste av allt: ta farväl.

Fredrik Backman tecknar här som bara han kan göra ett ömsint porträtt av en åldrande mans kamp för att hålla kvar sina allra käraste minnen, och hur hans öde påverkar dem som står honom närmast.

Och varje morgon blir vägen hem längre och längre är en liten bok med ett stort budskap som kommer att stanna länge hos läsaren.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Och varje morgon blir vägen hem längre och längre
 2. +
 3. Folk med ångest

De som köpt den här boken har ofta också köpt Folk med ångest av Fredrik Backman (pocket).

Köp båda 2 för 218 kr

Kundrecensioner

Det finns 8 recensioner av Och varje morgon blir vägen hem längre och längre. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Perfekt på alla sätt och vis!
  Fanny Elisabeth Ekberg, 29 januari 2019

  Backman är min absoluta favoritförfattare och även i novellform lyckas han leverera. Det är känslosamt, innerligt, sorgligt och hoppfullt. Allt på samma gång och skrattet blandas med tårarna. Denna lilla novell känns som en hel roman och tar dessutom upp ett viktigt och samtida budskap som de flesta kan relatera starkt till. Ta dig tid att läsa denna lilla bok!

 2. Alzheimers
  ANNA ERIKSSON (Örnsköldsvik), 25 oktober 2017

  En sorglig bok om hur det är att bli glömsk för att sen bli dement. .rekommenderas varmt till alla anhöriga till dementa och inom demensvården.

 3. Livets väg
  Eta, 15 september 2017

  Vacker bild av en gammal mans kärlek till barnet. Läste den två gånger direkt efter varandra.
  Mycket vacker, även vackert språk.

 4. Läs den!
  Muddan, 13 juli 2017

  Boken fick mig både att gråta och le. Mycket tänkvärd. Det blev många understrykningar att gå tillbaka till och begrunda.

 5. Recension av jonssonsbookworld.blogg.se

  En gullig och sorglig liten (men stor) historia om när åldern gör att minnena sviker. Tänk att en så liten bok kan innehålla så många stora, vackra och kloka ord och meningar om livet. En så mänsklig berättelse som jag tror vem som helst kan känna igen sig i, på ett eller annat sätt.

 6. Finstämt om sorg, rädsla och mod
  Annette Juhlin, 1 juni 2017

  "Och varje morgon blir vägen hem längre och längre"¿ En underbar titel på en fantastisk bok. Eller om det faktiskt är en novell, eller kanske en kortroman. Fantastisk är den hursomhelst.

  Noah och hans farfar sitter på en bänk vid ett litet torg och pratar matematik och livet. Allt är som vanligt, men samtidigt är ingenting det, för torget blir mindre och mindre och farfars minnen blir svårare och svårare för den gamle mannens hjärna att nå. Genom små historier lär vi känna den gamle ... Läs hela recensionen

 7. kan

  kan man sätta titlasr är en fråga jag ofta lever med; här talade titeln starkt till mig; berättelsen vilken öppnades rörde vid mina inren; tack.

 8. Betyg: 5 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 21 maj 2017

  Dom som känner mig vet ju att en av mina absoluta favoritförfattare är Fredrik Backman. Jag älskar inte bara hans böcker, utan även hans inlägg i sin blogg, och på Twitter, Facebook, och Instagram. Vad han än skriver, så går det alltid direkt in i mitt hjärta. Han har verkligen Ordets Magi.

  Här är är en länk till min recension av hans senaste bok, Björnstad, där det även finns länkar till tidigare böcker.

  Den här lilla kortromanen/långnovellen har ju legat ute på Internet ... Läs hela recensionen

Visa alla 8 recensioner

Fler böcker av Fredrik Backman