Björnstad (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (2.1 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Björnstad (del 1)
Utgivningsdatum
2017-07-01
Förlag
Bokförlaget Forum
ISBN
9789137151533
Björnstad (e-bok)

Björnstad (e-bok)

(6 röster)  |  Läs 2 recensioner
E-bok (EPUB), Svenska, 2017-07-01
49
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Vad betyder ett lag för en stad? Vad betyder en sport för en familj?

Allt. Den betyder bara allt.Invånarna flyttar från Björnstad och jobben blir allt färre, men ändå lever drömmen om forna glansdagar - och det är hockeyn som är räddningen. Allt hopp sätts till det lovande juniorlaget och den kommande semifinalen förväntas sätta staden på kartan igen.Mitt i detta finns Peter, som flyttar hem efter livet som hockeyproffs för att bygga upp sin gamla klubb, och Mira, som slits mellan advokatkarriären och ett tyst liv i skogen som fru och mamma. Där finns också 15-åriga flickor och deras odödliga vänskap och 17-åriga pojkar som spelar hockey med en hel stad på sina axlar. Men när ett allvarligt brott sker visar det sig hur villigt ett samhälle förfört av framgång är att se mellan fingrarna och hur långt vi är redo att gå för att skydda våra barn.Björnstad är Fredrik Backmans allvarligaste roman hittills. Det är en berättelse om kärleken till en folkrörelse,men även om manlighet, identitet och längtan efter att få visa vem man verkligen är.

Omslagsformgivare: Nils Olsson
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Björnstad. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Lite väl mycket PK (Marxism 2.0)
  Erik Tommy Karlsson, 26 oktober 2019

  Spännande, men lite verklighetsfrämmande. Är själv uppväxt i en bruksort i Bergslagen, visst fanns det
  väl lite klasskillnader, men inte så extremt som Backman beskriver det. Framför allt inte bland skolungar, mobbing förekom, men inte för att någons morsa städade, utan för att du stack ut på något annat sätt. . Att vara barn till småföretagare gav inga speciella fördelar, det var ju de som hade föräldrar med lite högre position inom offentlig sektor som blev favoriserade. Typ en lärare... Läs hela recensionen

 2. Mycket bra bok, en bok många bör läsa
  Kenneth Häggman, 31 juli 2018

  En bok som kan bli en ögonöppnare för många. Hur brott påverkar inte bara de direkt inblandade utan många många fler. Hur ett litet samhälle kan vara både himmel och helvete.
  I mitt tycke det bästa Fredrik Backman skrivit.

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Björnstad