Dold i skuggor (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Alan Banks (del 28)
Antal sidor
364
Utgivningsdatum
2023-07-11
Förlag
Bokförlaget Forum
Översättare
Kalle Hedström Gustafsson
Originaltitel
Standing in the shadows
Medarbetare
Stjernfeldt, Fredrik (form)
Dimensioner
225 x 145 x 30 mm
Vikt
449 g
SAB
Hcee.01
ISBN
9789137157054

Dold i skuggor

(26 röster)  |   Läs 4 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2023-07-11
249
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Året är 1980 och studenten Nick Hartley kommer hem efter en föreläsning för att mötas av polis. Han får snart veta att hans före detta flickvän Alice har hittats mördad i en närliggande park och att hennes nya pojkvän är försvunnen. Nick har inget övertygande alibi och blir snart huvudmisstänkt, men han har samtidigt sina egna misstankar. Vid en arkeologisk utgrävning nästan 40 år senare hittar arkeologen Grace Hutchinson ett skelett som visar sig vara mycket yngre än de romerska lämningar hon letar efter. Alan Banks och hans team kallas in och utredningen driver dem snart mot ett gammalt mysterium som ingen vill ska avslöjas.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Dold i skuggor
 2. +
 3. Dödlig tystnad

De som köpt den här boken har ofta också köpt Dödlig tystnad av Peter Robinson (inbunden).

Köp båda 2 för 488 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Dold i skuggor. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Ingen av hans bättre
  Justine13, 18 september 2023

  Det känns lite snopet att Peter Robinsons sista deckare(han dog 22) är en av hans sämre. Den kastar sig mellan 1980 och nutid. Dessvärre är inte Banks, hans intressanta detektiv, med i dom äldre avsnitten vilket gör att dom tappar fart varenda gång den storyn löper på.
  Sedan är slutet och framför allt är beviset under par. Varenda domstol skulle slänga ut ett sådan taffligt förklaring. Ni förstår vad jag menar när ni läser den. men jag vill inte spoliera något på det här stadiet.
  <... Läs hela recensionen

 2. Otillfredsställande farväl
  Mikael Jonsson, 18 augusti 2023

  Rubriken har inte med bokens kvalitéer att göra, Robinson är alltid stabil, även om denna inte är hans bästa.

  Så synd att det blev Peter Robinsons sista, hade gärna velat fortsätta läsa om karaktärerna, om Alan Banks' liv i framtiden, kanske semi-pensionerad, tillsammans med nån ny kvinna (eller med Annie Cabbot). Att karaktärerna hade fått åldrats ännu mera tillsammans med författaren. Nu blev det inte så. Kommer sakna Alan Banks, och Peter Robinson. En del av mig hoppas att det fin... Läs hela recensionen

 3. Bra slut på en enastående författargärning
  Staffan Korsgren, 25 juli 2023

  Som en älskare av Peter Robinssons böcker känns det fint att slutet blev så bra och så typiskt honom. Miljön känns så genuin upplever jag som bott en tid i England. Levande persongalleri och bra historia kan jag rekommendera boken till alla som älskar brittiska deckare

 4. Mycket bra
  Nina Susanne Björn, 25 juli 2023

  Mycket bra som vanligt när det gäller en bok av Robinson, sorgligt att det inte blir några fler! Rekommenderas som tidigare böcker, väl värda att läsa!

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Peter Robinson