Gangsterparadiset : så blev Sverige arena för gängkriminalitet, skjutningar och sprängdåd (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (405.8 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Gerhard Hoberstorfer
Utgivningsdatum
2020-09-21
Förlag
Bokförlaget Forum
ISBN
9789137157306

Gangsterparadiset : så blev Sverige arena för gängkriminalitet, skjutningar och sprängdåd Ljudbok

(49 röster)  |  Läs 7 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2020-09-21

Styckköp

99

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
En avslöjande djupdykning i den nya gängkriminaliteten, skriven av Sveriges främsta kriminalreporter. Människors rädsla och otrygghet dominerar numera samhällsdebatten. Sverige har blivit ett europeiskt undantag där polisen tycks stå maktlös när unga män skjuter med automatvapen, tonårspojkar kastar handgranater och oskyldiga dödas. Hur har vi hamnat här? Genom att granska flera av de mest våldsamma grupperingarna blottlägger Lasse Wierup gärningsmännens drivkrafter och polisens brister. Vad krävs för att samhället ska återta makten och skapa trygghet för medborgarna? Wierup är författare till böcker som Svensk maffia och Helvetet inifrån. Gangsterparadiset är en bok för alla som vill förstå Sverige år 2020.

Pdf på källor finns att ladda ner på Bonnier Audios hemsida www.bonnieraudio.se
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Gangsterparadiset : så blev Sverige arena för gängkriminalitet, skjutningar och sprängdåd. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Mycket informativ, hur det fungerar i gängvärlden
  Lisbeth Lindgren, 6 september 2021

  Jag har bara lyssnat på en del av boken ännu, Tycker den är mycket intressant och givande. Den borde läsas av politiker så att de får upp ögonen för att socionmer och mer pengar på skolan inte är lösning på dessa problem. De borde motat 'Olle i grind' Nu är det mycket svårare och kräver drastiska metoder. Det vågar nog inte våra fega politiker.

 2. Allmänbildande om vår nutid
  -, 22 juli 2021

  Tung och skrämmande läsning men framfört på ett pedagogisk sätt som gör att man kan hönga med utan att tappa fokus. En bok som fler borde läsa, nu.

 3. Skrämmande
  -, 19 juli 2021

  En intressant inblick i hur det ser ut bakom de enskilda rubrikerna i tidningen. Man förstår lite mer om vilka problem som finns i vår rättsstat som gör att kriminaliteten blir allt våldsammare.

 4. Verklighet
  Historieintresserad, 20 juni 2021

  Bra Verklighetsskikdring! Synbart väl insatt! Beskriver på vilket sätt dagens "Åtgärder" och "vård" är nära 100% verkningslösa! Till sist åtgärdsförslag som är ytterst politiskt korrekta... MEN han nämner även vad betydligt mer framgångsrika grannländer gjort! Som förstås vore helt uteslutet i Sverige!

 5. En bok alla borde läsa...
  Michael Ericson, 2 november 2020

  En bok alla med intresse för samhällsdebatt borde läsa. Boken sätter fingret på hur den organiserade brottsligheten och samspelet med myndigheter fungerar varför utvecklingen ser ut som den gör.

 6. Excellent book
  Juliux, 20 oktober 2020

  You can buy together with the audio book, for svenska students.

  In particular for me the relevant for the information is ok, since I am from El Salvador in Central America, where different Gangs are present.

  We know about the topic, so is nice to see how it is documented.

 7. En bra skildring.
  Mattias (Zürich), 6 oktober 2020

  Boken är en sorglig men uppriktig spegling av hur svensk politik och framförallt byråkratin i diverse myndigheter och kommuner totalt misslyckats med sina uppdrag och integrationspolitik. Framförallt är kommunernas förståelse hur man hanterar andra kulturer och dess värderingar, helt frånvarande.

  Boken speglar ett segregerat samhälle där barn och unga människor, som totalt avtrubbade med hjälp av diverse droger, bara driver längre och längre in i ett fördärv med ett kriminellt liv dä... Läs hela recensionen

Visa alla 7 recensioner

Fler böcker av Lasse Wierup