Livlina (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.8 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2021-03-10
Förlag
Bokförlaget Forum
ISBN
9789137157870
Livlina (e-bok)

Livlina E-bok

(4 röster)  |  Läs 2 recensioner
E-bok (EPUB), Svenska, 2021-03-10

Styckköp

55

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Happy Jankells debutroman är en berättelse om skuld, familjeband och gråzoner. Ett stilsäkert och rappt skrivet porträtt av livet som ung kvinna i dagens Stockholm.

Liv är hypokondriker och stamkund hos nätdoktorn Care Call. Hon kämpar mot sin ångest med hjälp av mediciner, kroppsbesiktningar och ett och annat destruktivt Tinder-ragg. Men ingenting blir bättre och inte heller hjälper det att hon hela tiden jämförs med sin perfekta storasyster Lina. Trots att de är av samma kött och blod är de varandras motsatser: Lina har allt, Liv har inget. Inte ens sorgen efter deras döda pappa hanterar de på samma sätt.

I takt med att ensamhetskänslorna eskalerar tar Liv till mer och mer drastiska metoder för att klara vardagen. Snart inleder hon en relation med den betydligt äldre läkaren Mårten, vilket startar en kedjereaktion av händelser som förändrar hennes liv i grunden och avslöjar familjens såriga hemligheter.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Livlina. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Finstämd bok med som är större än antalet sidor
    -, 13 juni 2021

    Det är en fantastisk bok om det snåriga systerskapet och ohälsa. Och samtidigt om hopp och kärlek. Det fina med boken är att så mycket handling utspelar sig utanför texten. Att jag som läsare får nyckeln till en större värld och att handlingen i boken är så mycket större än det som är nedskrivet. Författaren har inte skrivit mig som läsare på näsan utan ger mig utrymme att själv tyda och förstå Liv och Lina.

  2. Betyg: 4 av 5.
    Britt-Marie Kullin, 1 april 2021

    Betyg: 4 av 5 - 📚 - En mycket bra romandebut av skådespelaren Happy Jankell. Boken handlar till största delen om lillasystern Liv, men också om storasystern Lina. Liv är en ung kvinna i Stockholm som lider av psykisk ohälsa, och boken handlar om en tid i hennes liv. Rekommenderas varmt.

Visa alla 2 recensioner