Tunnel 29 : den sanna historien om den osannolika flykten under Berlinmuren (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (7.1 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2021-08-18
Förlag
Bokförlaget Forum
Översättare
Åsa Brolin
ISBN
9789137158228
Tunnel 29 : den sanna historien om den osannolika flykten under Berlinmuren (e-bok)

Tunnel 29 : den sanna historien om den osannolika flykten under Berlinmuren E-bok

(5 röster)  |  Läs 2 recensioner
E-bok,  Svenska, 2021-08-18

Styckköp

64

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Spänning, spioner, kärlek och svek i en sann berättelse från det kalla krigets delade Berlin.

I september 1961 riskerar den 22-åriga studenten Joachim Rudolph allt för att fly från den brutala diktaturens Östberlin. Några månader senare plockar han upp en spade på västsidan och börjar gräva en tunnel tillbaka för att hjälpa så många han kan till friheten. Det här är den osannolika berättelsen om Tunnel 29, de modiga människorna som byggde den, spionen som förrådde dem och det amerikanska tv-bolaget som finansierade räddningsaktionen.

"Tunnel 29" är thrillerartad dokumentär läsning, nutidshistoria med genklang i samtiden och de murar som byggs runtom i världen idag. Baserad på succépodden från BBC Radio med över 5 miljoner nedladdningar. Utsedd till Book of the year av The Economist 2021.

"Verkligheten överträffar allt! ...fruktansvärt spännande!" Go'kväll

"...oupphörligt fängslande...ett rörande och inspirerande bevis på civilkurage..." Alingsås Tidning

"Oj vilken bladvändare den brittiska journalisten Helena Merriman har skrivit. Tunnel 29 måste vara en av de mest spännande böcker jag har läst på många år." Socialpolitik

"...en fascinerande berättelse - - - Helena Merriman har skrivit en högintressant och mycket genomarbetad dokumentär historisk bok med thrillerkänsla. Om en tid inte så långt från oss - och som fortfarande kastar sina skuggor. Tunnel 29 blir en välgjord, gripande och tankeväckande true crime-story, med spionageinslag, Berlinmuren och kalla kriget som ingredienser." BTJ
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Tunnel 29 : den sanna historien om den osannolika flykten under Berlinmuren. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Helt ok
    Lasse, 12 januari 2022

    Boken var helt ok.

  2. Spännade
    Yourgene. (Virsbo), 27 oktober 2021

    Gillade den verkligen, både spännande och välskriven! Författaren har gjort som det verkar en grundlig research genom interviewer, speglar en mörk tid för inte så länge sedan.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Helena Merriman