Box (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Vincent & Mina (del 1)
Antal sidor
350
Utgivningsdatum
2021-09-07
Förlag
Bokförlaget Forum
Medarbetare
Bandicksson, Marcell (form)
Dimensioner
232 x 165 x 45 mm
Vikt
856 g
SAB
Hc
ISBN
9789137158921

Box

(36 röster)  |   Läs 15 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2021-09-07
237
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Intensiv spänning av nya författarduon - första delen i nagelbitande serie. När en kvinna hittas död i en låda som genomborrats av svärd står polisen frågande: Rör det sig om ett urspårat trolleritrick eller ett extremt brutalt mord? Mina Dabiri är polisinspektör vid Stockholmspolisen och tar hjälp av Vincent Walder, mentalist och expert på kroppsspråk och magi. De gör kopplingar till ett tidigare fall, och inser att de jagar en hänsynslös seriemördare som måste stoppas innan offren blir fler. Men Minas och Vincents kantiga personligheter ställer till det. Båda bär dessutom på mörka hemligheter. Deras förflutna tycks höra samman med det som sker och tempot skruvas upp alltmer. De behöver ligga steget före mördaren, lära känna vansinnet för att kunna stoppa det.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Box
 2. +
 3. Kult

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kult av Camilla Läckberg, Henrik Fexeus (inbunden).

Köp båda 2 för 492 kr

Kundrecensioner

Det finns 15 recensioner av Box. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. 4 av 5
  Bokdjungeln, 25 april 2023

  Jag hade inga förväntningar på denna bok innan jag började att lyssna på den. Men så startade boken och jag blev fast nästan direkt. Spänningen ökade allt eftersom boken fortskred.

  Jag uppskattar hur författarduon blandat in Fexeus profession in handlingen. Jag tycker att det ger boken ett djup då mycket handlar om människans beteenden, psykologi.

  Att jag direkt efter jag lyssnat färdigt på denna gick över på del 2 i serien tycker jag kanske säger sitt tydliga språk. Läs, ly... Läs hela recensionen

 2. Dåligt skriven
  MaiaLu , 21 augusti 2022

  Det var många saker som störde mig med boken. Främst personbeskrivningarna. Otroligt endimensionella. Alla var som karikatyrer. Själva idén var bra men tyvärr inte utförandet.

 3. En högst osannolik historia
  Eiram, 26 juni 2022

  Hela mordhistorien totalt osannolik och mycket långsökt. Personerna i boken platta och framstår som personlighetsstörda, framförallt poliserna. Osannolik beskrivning av polisens mordutredningar, polisen framstår mer som att de bedriver en hobbygrupp typ bokcirkel än seriöst polisarbete. Alldeles för mycket utfyllnad med ointressanta beskrivningar av varje polisutredares privatliv med div. familjeproblem, absolut inget som leder handlingen framåt.
  Upplösningen kunde man tidigt gissa sig t... Läs hela recensionen

 4. Överraskande!
  Veronica Granström, 9 april 2022

  Spännande och nervkittlande läsning på ett nytt & annorlunda sätt! Rekommenderar den verkligen, svår att lägga ifrån sig för man vill hela tiden veta vad som händer på nästa sida!

 5. Det är sååå TRÅGIGT och så Politiskt Korrekt

  Det är besynnerligt att de svenskar (polisen)som ska lösa morden och den som ska hjälpa polisen är "knäppgökar" med fobier. Det är så uppenbart att man vill framställa svenskar som " psykotiska, överkomplicerade, belastade individer". De invandrare som ändå finns i boken beskrivs som "varma, kärleksfulla, okomplicerade och enkla" människor i motsats till resten. Fy, en bok till som ska "värna" om vår värdegrund!
  Jag läste 2/3 delar innan jag fick nog. Är inte ens nyfiken hur det slutar. Helt värdelöst tyvärr.

 6. Ingen släppa taget-bok!
  Eva Ryberg , 30 mars 2022

  Tog många sidor innan jag fann spänningen. Inte likt Läckberg, lite rörig, mycket overkligt. Vincent var perfekt. Mina för mycket kliniskt ... passar inte in i kriminalare, too much. Hade förväntat mig mer spänning.

 7. Box är tråkig
  Lisbeth , 28 mars 2022

  Långtråkig och inte alls spännande då man tidigt insåg bakgrunden/upplösningen av intrigen. En besvikelse, rent ut sagt! Jag gillar oftast inte Camilla Läckbergs böcker och hade hoppats att detta samarbete kanske kunde ge något. Tyvärr inte!

 8. Box
  Anna Machejek, 14 mars 2022

  Jättebra bok och köpte den på rean. Action i boken är fantastisk. Tycker om att läsa Camillas böcker. Säkert köper en till.

 9. Sträckläsning
  Julie, 25 februari 2022

  Jag var fast redan från första meningen. Gillar inte Läckbergs andra böcker men den här var SUPER. Läs läs läs!

 10. Tyvärr
  Maria Lindgren (Hallsberg), 30 januari 2022

  Jag har läst alla Camillas böcker och verkligen uppskattat alla, men denna nja. Känns inte som hon skrivit en mening, besvikelse tyvärr.

 11. Mycket bra
  Cissi, 10 januari 2022

  Mycket raffinerad och annorlunda mordgåta! Ett helt annat, lite elegantare, språk än i tidigare Läckbergböcker (har läst samtliga)! Ja, detta var ett riktigt lyft och det blir spännande se om uppföljarna håller samma klass, hoppas!!

 12. Varning!
  Gunilla Avenhall Nilsson, 8 januari 2022

  Den som är ute efter något spännande skall absolut satsa på något mer innehållsrikt.
  Mycket trög att läsa, man väntar bara på att något hårresande skall infinna sig.
  Men Ånej!

 13. Medioker
  Ajv, 1 december 2021

  Man bör nog undvika att läsa Läckberg om man är ute efter bra intriger. Här får hon draghjälp av en annan författare. Men resultatet blir ändå ett torftigt språk med ointressanta karaktärer.

 14. Box
  betttybook (Sandviken), 30 oktober 2021

  Vincent Walder, välkänd och omskriven mentalist med en expertis inom kroppsspråk och magi har precis slutfört sin föreställning på Gävle Teater då han får besök i logen av Mina Dabiri, polisinspektör vid Stockholmspolisen. En kvinna har hittats mördad i en låda som påminner om något som vanligtvis används av magiker. Denna gång har utfallet således varit helt annat än vad som brukar visas på de stora scenerna där assistenterna klarar sig oskadda från vad som vid första anblicken avser skrämma... Läs hela recensionen

 15. Betyg: 5 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 8 september 2021

  Betyg: 5 av 5 - 📚 - Jag har nog läst precis allt som Camilla Läckberg har skrivit, men ingenting av Henrik Fexeus. Nu har jag läst deras gemensamma bok, Box, som är den första delen i en planerad boktrilogi av dom tillsammans. Jag hade väldigt höga förväntningar på den här boken, efter allt som jag har läst om den, och tack och lov så infriades mina förväntningar helt. Boken är välskriven, intressant, spännande, blodig, oförutsägbar, och mycket, mycket bra. Jag älskar dom två lite udd... Läs hela recensionen

Visa alla 15 recensioner

Fler böcker av författarna