Vinnarna (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (729.0 MB)
Språk
Svenska
Serie
Björnstad (del 3)
Inläsare
Marie Richardson
Utgivningsdatum
2021-10-22
Förlag
Bokförlaget Forum
ISBN
9789137159881
Vinnarna (ljudbok)

Vinnarna Ljudbok

(73 röster)  |  Läs 5 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2021-10-22

Styckköp

89

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
Det här är en liten berättelse om stora frågor: Vad är en familj? Vad är en hockeyklubb? Vad är ett samhälle? Och vad är vi redo att offra för att skydda dem?

Det har gått två år sedan allt som ingen vill tänka på hände, alla har försökt gå vidare men något med den här delen av skogen låter oss aldrig riktigt göra det. Vi är en stad med sorg i hjärtat och våld i luften, vi älskar sagor med lyckliga slut men innerst inne visste vi nog alltid att det här inte var en sådan. Det börjar med en storm, den här gången, och slutar med en eld. Någon som har varit borta länge är på väg hem. Någon begravs. Någon blir kär, någon drömmer om NHL och någon drömmer om hämnd. Någon sover rygg mot rygg med sin bästa vän, någon försöker laga sitt äktenskap och någon försöker rädda sina barn. Någon hatar, någon slåss, någon tar ett skjutvapen och går mot en ishall. Allt vi kämpat för kommer inte överleva, alla vi älskar kommer inte bli gamla.

Så vad är en familj? En hockeyklubb? Ett samhälle? De är summan av våra val. Vad är vi redo att offra för att skydda dem?

Allt. Bara allt.

Detta är den sista delen i Fredrik Backmans älskade trilogi om Björnstad. De två första böckerna, "Björnstad" och "Vi mot er", nådde New York Times bästsäljarlista och blev tv-serie på HBO. "Vinnarna" är ett drabbande, våldsamt och djupt kärleksfullt slut på historien om hockeystaden och dess människor.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Vinnarna. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Vinnarna. Läs den!
  -, 11 januari 2024

  En fantastisk historia! Man gråter och skrattar! Den bästa av de tre böckerna om Björnstad!

 2. Oh, herregud!
  -, 15 juni 2023

  Jag trodde att det skulle vara svårt. Om inte omöjligt att komma med en uppföljare till "En man som heter Ove". Jag säger bara, "kors I taket!" Denna roman är fantastisk. Så vidunderligt berättad. Personporträtten, dialogerna, den övergripande berättelsen. Jag tar av mig hatten, bugar och tackar för senaste årets starkaste berättelse.
  / M. Holmgren

 3. Aldrig har jag älskat en bokserie som denna!
  -, 14 november 2022

  En av de bästa böckerna jag har hört. Jag längtar tills jag kan ha boken i mina händer så att jag kan stryka över vart enda ord som står skrivet. För orden betyder allt!

 4. Underbar bok!!
  -, 17 december 2021

  Älskar varje ord hela boken igenom! Ett måste att läsa eller lyssna på!

 5. Bra bok
  -, 29 november 2021

  Helt klart värd att läsa eller lyssna på, en jättebra bok.

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Fredrik Backman