Spaningsledaren i Rinkeby : Min kamp mot gängvåldet (ljudbok) NY
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (304.7 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Mats Lindström
Utgivningsdatum
2024-05-14
Förlag
Bokförlaget Forum
ISBN
9789137160306

Spaningsledaren i Rinkeby : Min kamp mot gängvåldet Ljudbok

(26 röster)  |   Läs 2 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2024-05-14

Styckköp

149
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
"Lindström har med sin gedigna 30-åriga erfarenhet som polis i Järva mycket att säga om både brottsutvecklingen och polisens förutsättningar att arbeta framgångsrikt för att lagföra de kriminella. Matchningen med Sjöshult, med sina 30 år av kriminaljournalistisk bevakning, och som under de senaste åren särskilt bevakat gängens utveckling i Sverige, är mycket lyckad. Resultatet har blivit en rakt berättad, framåtdriven inblick i livet som polis med förstahandsperspektiv på de senaste årens största politiska och samhälleliga utmaning. Det är oavbrutet spännande att ta del av Lindströms långsträckta arbete med de olika gäng vi vant oss vid att se svarta rubriker om."

ur recension Expressen

"Något säger mig att denna bok kommer att läsas med stort intresse av både poliser och interner på olika anstalter. För de med intresse av polisarbete, sociala frågor och nutidshistoria är Spaningsledaren i Rinkeby i högsta grad intressant. Helhetsbetyg: 4."

ur recension BTJ 12/2024

"För dem som vill söka förstå den större bilden av svensk gängkriminalitet är boken en oumbärlig pusselbit, och ett komplement till mycket av det som redan skrivits. Den bidrar med ett polisiärt perspektiv som hittills mest har skymtats i passager i andra böcker. Boken lutar sig mot ett digert källmaterial av förundersökningar och domar, där läsaren får en unik insyn i svenskt polisarbete. Men det är genom Mats Lindströms röst som närheten till ämnet uppstår. Vi tas med under spaningsarbeten och får följa med i möten med tungt kriminella aktörer. Det ges också utrymme till delar som kanske inte fått samma uppmärksamhet tidigare, som vikten av att hänga med i de många kodord och nya uttryck som kriminella använder. På detaljnivå är det också spännande att få veta just hur kaosartat en spaningsledares kontor kan te sig."

ur recension Socionomen

Mats Lindström är spaningsledaren i Rinkeby som försökt stoppa gäng som Dödspatrullen, Shottaz, Headshotligan, Husbys hyenor och Lejonen. Han har mött över trettio unga män som dödats och sannolikt träffat fler mördare än någon annan svensk polis. Tidigt larmade han om de barnsoldater som nu drömmer om "auran" av att vara en mördare i gängkrigen. Det här är spaningsledarens berättelse inifrån tidigare hemliga polisoperationer, om barnen som han försökt rädda och sina speciella relationer till tungt gängkriminella som han blivit "Mats" med. År efter år har han stannat kvar i Stockholms västra förorter för att vinna i spaningsoperationer med extrema insatser - där misstag kan kosta människoliv.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Spaningsledaren i Rinkeby : Min kamp mot gängvåldet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Fantastisk kombo av action och samhällsskildring
  -, 30 juni 2024

  Verkligen läsvärd/ lyssningsvärd! En spännande action-bok, fast där allt är på riktigt, i kombination ut med mycket tänkvärt kring vår samhällsutveckling. Mats Lindström är själv uppläsare och en mycket bra sådan! Rekommenderas som sommarläsning/ lyssning även till inte så läsvana unga män.

 2. Järva
  Jennie, 25 juni 2024

  Intressant att göra ett inifrånperspektiv från del av poliskåren ang gängkonflikterna i Järva.
  Lättlyssnad och intressant.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna