Ödet och hoppet (inbunden) Spara 68%
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Ödet och hoppet (del 1)
Antal sidor
482
Utgivningsdatum
2023-09-25
Förlag
Bokförlaget Forum
Medarbetare
Acedo, Sara R. (form)
Dimensioner
235 x 160 x 35 mm
Vikt
821 g
SAB
Hc.01
ISBN
9789137501307

Ödet och hoppet

(31 röster)  |  Läs 9 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2023-09-25
79 249
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Niklas Natt och Dag är tillbaka med en ny episk och drabbande romansvit.

År 1434: Kalmarunionen knakar i fogarna. Från Danmark styr Erik av Pommern med osäker hand. Ett uppror bryter ut i norr, lett av bergsmannen Engelbrekt Engelbrektsson. Till hans sida skickas den unge Måns Bengtsson att vinna Engelbrekts gunst för att främja den ätt som bär sköld i guld och blått. På Göksholm vid Hjälmarens strand lämnar han mor, far och syster. En förlorar sig i saknad, en smider ränker om tron och krona, en ges möjlighet att resa sig ur sin broders skugga.

I "Ödet och hoppet" löser Natt och Dag den svenska medeltidens mest ökända mord på det enda sätt som idag står till buds: fiktionens.

Niklas Natt och Dag är Måns Bengtssons sonson i femtonde led.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 9 recensioner av Ödet och hoppet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Intressant historia!
  Elisabeth Nilsson, 28 mars 2024

  Jag som gillar historia och verklighetsbaserad läsning tycker mycket om den. Språket också! Även om en del tycker det är gammaldags!

 2. Pretentiös och ytlig tolkning utav historien.
  Johann Ridder, 22 februari 2024

  I sitt försök att skriva ålderdomlig dialog har författaren skapat ett krångligt och onödigt poetiskt språk som mest vilseleder. Trevligt att han försökte men det väcker inte känsla utav en äldre tid. Författarens kunskap om 1400 talet käns mager och näst intill ovetande. Adelspojkar som måste lära sig vapenkonst i smyg utav sin dräng? Armborst som slår hål på stål? För och inte nämna att alla är ständigt fulla... Inte värd att läsa om du var lockad utav historiskt äventyr.

 3. Mycket bra som ligger nära de historiska källorna.
  Fabbe, 16 januari 2024

  Tog några kapitel och sidor att komma in språket men sedan glömde man bort det högtravande och gammelmodiga språket. Sedan hur autentiskt det är skall jag låta vara osagt men det ger iaf en viss känsla till att vi är långt tillbaka i tiden. Det svåra som jag ser det med när man går så långt tillbaka i tiden är att det mesta blir gissningar och det gränsar till Fantasy så det blir ett annat djur än när man gör som författaren gjorde med sina tidigare böcker. Storyn ligger nära verkligheten och... Läs hela recensionen

 4. Svårläst

  Texten flyter inte. Får läsa om för att förstå innebörden. Tidigare böcker har varit lättlästa och ordföljde har varit bra. Historien som sådan är bra.

 5. Bra bok!
  Richard Söderberg, 27 oktober 2023

  Förmedlar en förståelse för de problem som befolkningen genomled vid den tidpunkten.
  Känslan över hur människor kände och trodde kan inte nog ofta beskrivas.

 6. Svårläst skildring
  Björn Sundkvist, 17 oktober 2023

  Jag tyckte väldigt mycket om författarens tidigare böcker men har stora problem med språket i denna bok. Den poetiska framställningen känns högtravande och man undrar ibland vad som händer bakom detta galler av gammal svenska kryddad med poetisk framtoning. Jag förstår inte riktigt vitsen varför man inte kan skriva en bok om 1400-talet på modern svenska?

 7. Ödet och hoppet - en helt annan historia...
  Kerstin Olin, 16 oktober 2023

  Underbar läsning. Älskar författarens arkaiserande språk. Så vackert! Och historien är helt annan och mycket bättre än hans 1700-tals trilogi som ju var spännande men nästan inte uthärdlig att läsa om allt elände....

 8. Mycket besviken
  Göran Karlsson, 16 oktober 2023

  Snårigt skriven, klumpigt språk och en märkligt uppdiktad historia. Jag blev mycket besviken. Boken är nu till försäljning på Bokbörsen.

 9. Störs av språket
  Katarina, 5 oktober 2023

  Handlingen och spänningen störs tyvärr av det alltför högtravande språket. Det känns ofta som en högstadieelev som försöker maxa antalet gestaltande beskrivningar.

Visa alla 9 recensioner

Fler böcker av Niklas Natt Och Dag