Markoolio, mörkret och den rosa bubblan (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (245.4 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Marko Lehtosalo
Utgivningsdatum
2022-06-29
Förlag
Bokförlaget Forum
ISBN
9789137503097
Markoolio, mörkret och den rosa bubblan (ljudbok)

Markoolio, mörkret och den rosa bubblan Ljudbok

(16 röster)  |  Läs 2 recensioner
Ljudbok (MP3), Svenska, 2022-06-29

Styckköp

99

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
"Är så imponerad av hur lyhört den är skriven. En fascinerande klassresa från fattigdom, våld och missbruk i hemmet. Men också en påminnelse om vad det gamla jämlika Sverige betydde för att göra Markoolios resa möjlig. Han gick i skola med finansministerns barn, fick extrapengar av socialen och kunde utvecklas kreativt genom folkets hus. Skäms en aning för min snobbiga syn på Markoolio back in the days..."

-Jonna Sima, ledarskribent på Aftonbladet

För Markoolio var livet en skön fest och allt ett skämt - för Marko Lehtosalo var livet en kamp. Mot styvfarsans slag med bältet, mot morsans spritmissbruk och mot att hånas i skolan för märkeskopior och skidor hittade i soprummet.

"Markoolio - mörkret och den rosa bubblan" är den osannolika berättelsen om hur en dömd ungdomsbrottsling från Orminge utanför Stockholm blev en av Sveriges största artister. Med Markoolio skapade Marko Lehtosalo en hitmaskin och tog listorna med storm. Han kastades in i ett framgångshjul som snurrade allt snabbare. Samtidigt bar han på mörka minnen från barndomen.

I ett uppmärksammat sommarprat 2018 avslöjade Marko hemligheterna som han och hans familj burit på i så många år - nu berättar han för första gången hela sin historia.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Markoolio, mörkret och den rosa bubblan. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Personlig
    -, 16 juli 2022

    Personlig skildring av hans liv som grep tag i mig som lyssnare.

  2. Gripande berättelse och fin biografi!
    -, 13 juli 2022

    Fantastisk bok och gripande berättelse! Bra uppläst och man fångas direkt!

Visa alla 2 recensioner