Markoolio, mörkret och den rosa bubblan (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (245.4 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Marko Lehtosalo
Utgivningsdatum
2022-06-29
Förlag
Bokförlaget Forum
ISBN
9789137503097
Markoolio, mörkret och den rosa bubblan (ljudbok)

Markoolio, mörkret och den rosa bubblan Ljudbok

(49 röster)  |  Läs 5 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2022-06-29

Styckköp

109

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
"En underhållande och bitvis väldigt sorglig biografi som förmodligen kommer att ligga på mångas nattduksbord. "Jag är Zlatan"-kvaliteter i en lättläst bok om en populär person som kom från noll och fick hela kungariket"

- Gefle Dagblad

"Författarna lyckas skickligt ena bokens båda världar och resultatet är en gripande och intressant biografi som är en av de bästa på marknaden just nu.Helhetsbetyg: 5."

- Bibliotekstjänst/BTJ

"Genomarbetad och ärlig"

- Göteborgs-Posten

"...det är en biografi skriven nära personen den ska handla om. Mellan raderna hör jag Markoolios lite burkiga röst, hur han beskriver sitt liv med en outtömlig fascination över att det ändå blev folk av honom också. Han är fortfarande förtjust i Markoolio-delen av sig själv, lojal med sådant som han lika väl hade kunnat vifta bort som fjantigt. Det är just detta, hans envisa krav på att ljuset och humorn ska få plats, som gör att jag till slut också blir berörd av bokens mer sorgsna kapitel."

- Elina Pahnke, Sydsvenskan

"Är så imponerad av hur lyhört den är skriven. En fascinerande klassresa från fattigdom, våld och missbruk i hemmet. Men också en påminnelse om vad det gamla jämlika Sverige betydde för att göra Markoolios resa möjlig. Han gick i skola med finansministerns barn, fick extrapengar av socialen och kunde utvecklas kreativt genom folkets hus. Skäms en aning för min snobbiga syn på Markoolio back in the days..."

-Jonna Sima, ledarskribent på Aftonbladet

"Rekommenderas varmt. Allvar, humor, värme och en stor portion hembygdshistoria. Sträckläste med stor behållning."

- Bosse Ståldal, Ormingelegendar.

För Markoolio var livet en skön fest och allt ett skämt - för Marko Lehtosalo var livet en kamp. Mot styvfarsans slag med bältet, mot morsans spritmissbruk och mot att hånas i skolan för märkeskopior och skidor hittade i soprummet.

"Markoolio - mörkret och den rosa bubblan" är den osannolika berättelsen om hur en dömd ungdomsbrottsling från Orminge utanför Stockholm blev en av Sveriges största artister. Med Markoolio skapade Marko Lehtosalo en hitmaskin och tog listorna med storm. Han kastades in i ett framgångshjul som snurrade allt snabbare. Samtidigt bar han på mörka minnen från barndomen.

I ett uppmärksammat sommarprat 2018 avslöjade Marko hemligheterna som han, hans mamma Irma och hans syskon burit på i så många år - nu berättar han för första gången hela sin historia.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Markoolio, mörkret och den rosa bubblan. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Tänkvärd
  -, 28 mars 2023

  Blev väldigt förvånad av hur allt verkligen började. Stark och utlämnande berättelse.

 2. Intressant och gripande
  - (Vendelsö), 28 februari 2023

  En gripande och modig historia. Trevligt att Marko läst in boken själv!

 3. Betyg: 3,5 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 23 december 2022

  Betyg: 3,5 av 5 - 📚 - Jag har alltid gillat Markoolio och jag har alltid gillat biografier, så den här boken tyckte jag om. Intressant att få höra mer om Markos liv, från barndomen tills nu. Jag lyssnade på boken, och den var väldigt bra inläst av Marko själv. Kan varmt rekommendera boken.

 4. Personlig
  -, 16 juli 2022

  Personlig skildring av hans liv som grep tag i mig som lyssnare.

 5. Gripande berättelse och fin biografi!
  -, 13 juli 2022

  Fantastisk bok och gripande berättelse! Bra uppläst och man fångas direkt!

Visa alla 5 recensioner