Fredskemisten : FN:s vapeninspektör om jakten på världens värsta stridsmedel (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (2.4 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2023-11-14
Förlag
Bokförlaget Forum
ISBN
9789137507521

Fredskemisten : FN:s vapeninspektör om jakten på världens värsta stridsmedel E-bok

E-bok,  Svenska, 2023-11-14

Styckköp

139

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Fredskemisten är vapeninspektören Åke Sellströms berättelse om livet i några av världens mest svåråtkomliga rum. Den öppnar dörren till aktiva stridszoner, till det hemliga spelet i underrättelsevärlden, till de medicinska högrisklaboratorierna och till förhandlingarna där linjerna dras mellan krig och fred.

Våren 2013 har han, efter en lång karriär som kemist, hjärnforskare och FN-medarbetare, tillslut lovat sin familj att det inte ska bli några fler krig. Men så ringer telefonen.

Syrien står i brinnande inbördeskrig. Situationen är akut och FN har misslyckats med allt. Nu finns obekräftade uppgifter om att nervgas används i striderna. FN:s generalsekreterare Ban Ki-mon ber Åke att avbryta pensionen för ett sista uppdrag: att resa till Syrien för att ta upp jakten på sanningen.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • Min väg från flykting till hela Sveriges polis

    Nadim Ghazale, Sara Nygren

    Nadim Ghazale var sju år när han flydde med sin familj från kriget i Libanon. Trettio år senare är han polisen som kämpar för Sverige, mot grov brottslighet och rasism. Samtidigt vill han inte lära sina egna barn arabiska. Hur kommer det sig? Det ...