Mordet på Ribersborg : en berättelse från gängvåldets Malmö (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (170.7 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Therése Cedergren
Utgivningsdatum
2023-09-28
Förlag
Bokförlaget Forum
ISBN
9789137508184

Mordet på Ribersborg : en berättelse från gängvåldets Malmö Ljudbok

(4 röster)  |   Läs 2 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2023-09-28

Styckköp

119

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
En måndagsförmiddag 2019, i ett medelklassområde i Malmö, sker något som får nyhetsbruset att tystna för ett ögonblick. En ung nyutexaminerad läkare skjuts till döds med sitt spädbarn i famnen. Det var inte business as usual, inte ens i det våldsdrabbade Malmö.

Nyhetsjournalisten Therese Cedergren är på plats kort efter att mordet i Ribersborg inträffar. Trots att hon länge har rapporterat om kriminaliteten i Malmö, skakas hon djupt av Karolins öde. Therese börjar gräva i fallet för att försöka förstå det som hänt. Pusslet hon lägger tecknar en bild av det kriminella Malmö, en värld av skenande hämndspiraler och en laglös narkotikahandel. Men hon får också ta del av de anhörigas bottenlösa sorg efter en älskad dotter, syster, vän och mamma.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Mordet på Ribersborg : en berättelse från gängvåldets Malmö. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Intressant men ensidig
    -, 9 november 2023

    Intressant att få veta mer om sambanden mellan olika händelser den gängkriminella miljön i Malmö. Men alltför ensidig berättelse både om hur tiden för mordet upplevdes av Malmöborna (det var inte enbart rädsla utan också ilska att gängen tog sig rätten att agera som de ville och en stark beslutsamhet att göra något åt våldet) och gängkriminaliteten. Hade önskat mer problematisering och reflektion.

  2. Intressant berättelse
    Marylon (Kristianstad), 29 oktober 2023

    Intressant berättelse om ett verkligt fall i skånska Malmö. Bra med korta kapitel då man kan läsa ett åt gången om man inte har så långa lässtunder. Boken ger också en fin inblick i en journalists arbetssätt, mycket bra.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna