Ny tid ny prövning : förslag till ändrade vattenrättsliga regler  : delbetänkande från Vattenverksamhetsutredningen SOU 2013:69 (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Statens offentliga utredningar 2013 (del 69)
Antal sidor
434
Utgivningsdatum
2013-10-03
Upplaga
1
Förlag
Norstedts Juridik AB
Dimensioner
240 x 165 x 17 mm
Vikt
640 g
SAB
Oeab-c
ISBN
9789138240182
Ny tid ny prövning : förslag till ändrade vattenrättsliga regler  : delbetänkande från Vattenverksamhetsutredningen SOU 2013:69 (häftad)

Ny tid ny prövning : förslag till ändrade vattenrättsliga regler : delbetänkande från Vattenverksamhetsutredningen SOU 2013:69

Häftad Svenska, 2013-10-03
396
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Betänkandet innehåller bl.a.
  • en analys av rättskraftens räckvidd i fråga om sådana äldre vattenrättsliga tillstånd och rättigheter som meddelats före miljöbalkens ikraftträdande
  • förslag till ändrade regler för att aktuella anläggningar och verksamheter utformas och drivs i enlighet med de krav som följer av miljöbalken och EU-rätten.

Utredningen föreslår bl.a. ett förtydligande i 5 § införandelagen till miljöbalken att även urminnes hävd, privilegiebrev och andra sådana särskilda rättigheter att förfoga över vattnet tillmäts fortsatt rättsverkan i de delar som har prövats. I anslutning till detta föreslås ett system med ny prövning enligt miljöbalken av äldre tillstånd och rättigheter. För att myndigheter, domstolar och andra aktörer ska klara av den ökade belastning som nyprövningssystemet innebär föreslås ett prioriteringsförfarande.

Utredningen föreslår också att de regler som idag gäller för miljöfarlig verksamhet om prövningens omfattning vid ändring och ändringstillstånd även ska gälla för vattenverksamhet. Därutöver föreslås att det införs ett bemyndigande för regeringen att för vattenverksamhet meddela generella föreskrifter och föreskrifter om miljörapport.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ny tid ny prövning : förslag till ändrade vattenrättsliga regler  : delbetänkande från Vattenverksamhetsutredningen SOU 2013:69
  2. +
  3. I vått och torrt : förslag till ändrade vattenrättsliga regler : slutbetänkande från Vattenverksamhetsutredningen. SOU 2014:35

De som köpt den här boken har ofta också köpt I vått och torrt : förslag till ändrade vattenr... av Miljödepartementet (häftad).

Köp båda 2 för 792 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Ny tid ny prövning : förslag till ändrade...