En förvaltning som håller ihop. SOU 2015:66 : Slutbetänkande från Delegationen för e-förvaltning (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
SOU 2015 (del 66)
Antal sidor
224
Utgivningsdatum
2015-07-07
Förlag
Norstedts Juridik AB
Originaltitel
En förvaltning som håller ihop. SOU 2015:66 : Slutbetänkande från Delegationen för e-förvaltning
Dimensioner
240 x 165 x 10 mm
Vikt
349 g
SAB
Odb
ISBN
9789138243220
En förvaltning som håller ihop. SOU 2015:66 : Slutbetänkande från Delegationen för e-förvaltning (häftad)

En förvaltning som håller ihop. SOU 2015:66 : Slutbetänkande från Delegationen för e-förvaltning

Häftad Svenska, 2015-07-07
213
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Regeringen behöver fortsätta driva på en utveckling som syftar till att lösa de samverkanshinder som motverkar de övergripande målen med e-förvaltningen. Delegationen lämnar därför följande rekommendationer och ställningstaganden:
  • Digitala tjänster ska, så långt det är möjligt och där det är relevant, vara förstahandsval i den offentliga sektorns kontakter med medborgare och företag. Regeringen behöver därför driva en utveckling som leder till att digitala tjänster införs som förstahandsval i offentlig sektor.
  • Regeringen behöver vidta åtgärder för att möjliggöra ett avgiftsfritt informationsutbyte mellan myndigheter. Utgångspunkten ska vara att myndigheternas samlade informationsmängder ska ses som en myndighetsgemensam resurs och att lösningen ska bidra till en effektivare förvaltning.
  • En långsiktigt hållbar finansieringsmodell för utveckling, förvaltning och drift av förvaltningsgemensamma lösningar är en förutsättning för att nå regeringens mål för e-förvaltningen. Därför behöver regeringen gå vidare med att utreda finansieringsmodeller enligt de överväganden som görs i Budgetpropositionen 2015.
  • Det behövs en ny genomgång av regler som kräver egenhändig underskrift eller fysiska originalexemplar så att onödiga hinder mot elektroniska rutiner kan undanröjas.
  • Det finns behov av att utländska medborgare ska kunna få svensk e-legitimation eller kunna legitimera sig med en utländsk e-legitimation i svenska e-tjänster m.m.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. En förvaltning som håller ihop. SOU 2015:66 : Slutbetänkande från Delegationen för e-förvaltning
  2. +
  3. Ett mer konkurrenskraftigt system för stöd vid korttidsarbete. SOU 2018:66 : Delbetänkande från Utredningen om ett mer konkurrenskraftigt system vid korttidsarbete (Fi 2018:01)

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ett mer konkurrenskraftigt system för stöd vid ... av Finansdepartementet (häftad).

Köp båda 2 för 418 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om En förvaltning som håller ihop. SOU 2015:...