Träning ger färdighet. SOU 2015:98. Koncentrera vården för patientens bästa : Betänkande från Utredningen om högspecialiserad vård (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
SOU 2015 (del 98)
Antal sidor
262
Utgivningsdatum
2015-11-20
Förlag
Wolters Kluwer
Originaltitel
Träning ger färdighet. SOU 2015:98. Koncentrera vården för patientens bästa : Betänkande från Utredningen om högspecialiserad vård
Dimensioner
240 x 165 x 11 mm
Vikt
397 g
SAB
Oe-c,Vp:oe
ISBN
9789138243756
Träning ger färdighet. SOU 2015:98. Koncentrera vården för patientens bästa : Betänkande från Utredningen om högspecialiserad vård (häftad)

Träning ger färdighet. SOU 2015:98. Koncentrera vården för patientens bästa : Betänkande från Utredningen om högspecialiserad vård

Häftad Svenska, 2015-11-20
248
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Utredningen menar att den högspecialiserade vården kan utvecklas för att patienterna ska få tillgång till en bättre och mer jämlik hälso- och sjukvård. Detta kan möjliggöras genom en ökad nationell styrning, menar utredaren. Här presenteras också ny statistik som visar på att hundratals liv kan räddas varje år om den högspecialiserade vården koncentreras.

Patientens rätt till en högspecialiserad vård av hög kvalitet oberoende av var personen bor i landet är utgångspunkten för förslagen. Om patienterna fick bestämma hade en mycket större andel av den högspecialiserade vården redan varit koncentrerad till färre vårdenheter än vad som gäller i nuläget - det framgår av både enkätundersökningar och de möten som utredningen haft med patientföreträdare.

Utredningen ser inget motsatsförhållande mellan att nivåstrukturera den högspecialiserade vården med nationella och regionala enheter och att samordna vårdkedjan där så mycket som möjligt av vården ges lokalt nära hemmet. Bristen på helhetsansvar för patienterna är en akilleshäl inom svensk hälso- och sjukvård.

Nivåstruktureringen av den högspecialiserade vården kan skapa goda förutsättningar för framtagande av nationella vårdprogram och standardiserade vårdförlopp.Telemedicinska verktyg så som diagnostik och behandling på distanssamt fast vårdkontakt och multidisciplinära konferenser är ytterligare verktyg som bör användas i högre utsträckning än i dag för att förenkla patientens väg genom vården.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Träning ger färdighet. SOU 2015:98. Koncentrera vården för patientens bästa : Betänkande från Utredningen om högspecialiserad vård
  2. +
  3. Tidiga förhör - nya bevisregler i brottmål. SOU 2017:98 : Delbetänkande från Utredningen om processrätt och stora brottmål

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tidiga förhör - nya bevisregler i brottmål. SOU... (häftad).

Köp båda 2 för 499 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Träning ger färdighet. SOU 2015:98. Konce...