Plats för fler som bygger mer. SOU 2015:105. : Betänkande från Utredningen om bättre konkurrens för ökat bostadsbyggande (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
SOU 2015 (del 105)
Antal sidor
377
Utgivningsdatum
2015-12-16
Förlag
Wolters Kluwer
Originaltitel
Plats för fler som bygger mer. SOU 2015:105. : Betänkande från Utredningen om bättre konkurrens för ökat bostadsbyggande
ISBN
9789138243893

Du kanske gillar

Plats för fler som bygger mer. SOU 2015:105. : Betänkande från Utredningen om bättre konkurrens för ökat bostadsbyggande (häftad)

Plats för fler som bygger mer. SOU 2015:105. : Betänkande från Utredningen om bättre konkurrens för ökat bostadsbyggande

Häftad Svenska, 2015-12-16
248
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Beställ boken senast onsdag 18 december kl. 08:00 för leverans innan julafton
Utredningens uppdrag har varit att undersöka förutsättningar för en bättre konkurrens, så att utbudet av nya bostäder långsiktigt kan anpassas till efterfrågan, och vid behov föreslå åtgärder som kan förbättra konkurrensen.

I uppdraget ingick att undersöka anbudskonkurrensen vid offentlig upphandling av bostadsbyggande och inslaget av utländska aktörer. Utredningen har analyserat hur vertikal och horisontell integration samt andra ägarsamband påverkar konkurrensen i byggsektorn och undersökt möjligheterna att förbättra konkurrensen inom bostadsbyggandet.

En uppgift har också varit att undersöka om det finns finansiella restriktioner vid bostadsbyggande och varför de statliga kreditgarantierna inte används. Utredningen har även undersökt de svenska förhållandena inom de områden som direktiven pekar ut med ett antal nordiska och europeiska länder. Några av avsnitten behandlar:
 • Bostadsbyggandets förutsättningar
 • Byggmarknadernas struktur
 • Integration, ägarsamband och konkurrens
 • Finansiering av bostadsbyggande
 • Allmännyttans upphandling av bostadsbyggande
 • En gemensam problembild i flera europeiska länder
 • Hur kan konkurrensen förbättras?
 • Brist på byggbar mark


Köp utredningen så får du ta del av de kompletta förslagen!
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Plats för fler som bygger mer. SOU 2015:105. : Betänkande från Utredningen om bättre konkurrens för ökat bostadsbyggande
 2. +
 3. Plats för nyanlända i fler skolor. SOU 2016:9. : Delbetänkande från Utredningen om utbildning för nyanlända

De som köpt den här boken har ofta också köpt Plats för nyanlända i fler skolor. SOU 2016:9. ... av Utbildningsdepartementet (häftad).

Köp båda 2 för 423 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Plats för fler som bygger mer. SOU 2015:1...