Vägen till självkörande fordon - försöksverksamhet. SOU 2016:28. : Delbetänkande från Utredningen om självkörande fordon på väg (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
SOU 2016 (del 28)
Antal sidor
170
Utgivningsdatum
2016-04-04
Förlag
Wolters Kluwer
Originaltitel
Vägen till självkörande fordon - försöksverksamhet. SOU 2016:28. : Delbetänkande från Utredningen om självkörande fordon på väg
SAB
Oeadb
ISBN
9789138244302
Vägen till självkörande fordon - försöksverksamhet. SOU 2016:28. : Delbetänkande från Utredningen om självkörande fordon på väg (häftad)

Vägen till självkörande fordon - försöksverksamhet. SOU 2016:28. : Delbetänkande från Utredningen om självkörande fordon på väg

Häftad Svenska, 2016-04-04
225
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Har haft i uppdrag att lämna förslag på reglering av försök med självkörande fordon på väg. Försöksverksamheten föreslås regleras i särskild lag och att tillsyn ska utövas av Transportstyrelsen.Utredaren bedömer att:
  • De internationella konventionerna om vägtrafik inte hindrar försöksverksamhet med självkörande fordon på väg.
  • För att försöksverksamheten ska kunna genomföras under ordnade former föreslås att verksamheten ska regleras i en särskild lag. För att beviljas tillstånd till försöks-verksamheten ska den som ansöker om tillstånd - testorganisationen - uppfylla särskilda krav.
  • För att säkerställa att regelverket för försöksverksamhet med själv-körande fordon på väg följs ska Transportstyrelsen utöva tillsyn över försöksverksamheten.
  • När fordonet är i självkörande läge ska det straffrättsliga ansvaret bäras av den som har ansökt om tillstånd.
  • Det nuvarande regelverket för ersättning vid trafikskada är sådant att det går att tillämpa på alla nivåer av självkörande fordon.
  • I försökslagstiftningen behöver nya regler för kameraövervakning införas.
  • Det inte är möjligt att i försökslagstiftningen ställa krav på infrastrukturen i samband med olika försök.Det inte behövs några ändringar i arbetsmiljölagstiftningen för att genomföra försök med självkörande fordon på samtliga automatiseringsnivåer.

Särskild utredare: Jonas Bjelfvenstam.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vägen till självkörande fordon - försöksverksamhet. SOU 2016:28. : Delbetänkande från Utredningen om självkörande fordon på väg
  2. +
  3. Vägen till självkörande fordon - en introduktion. SOU 2018:16. Del 1 + Del 2. : Slutbetänkande från Utredningen om självkörande fordon

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vägen till självkörande fordon - en introduktio... av Näringsdepartementet (häftad).

Köp båda 2 för 884 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »