Ekologisk kompensation. SOU 2017:34 Åtgärder för att motverka nettoförluster av biologisk mångfald och ekosystemtjänster, samtidigt som behovet av markexploatering tillgodoses : Betänkande från Utredn (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
SOU 2017 (del 34)
Antal sidor
526
Utgivningsdatum
2017-05-04
Förlag
Wolters Kluwer
Originaltitel
Ekologisk kompensation. SOU 2017:34 Åtgärder för att motverka nettoförluster av biologisk mångfald och ekosystemtjänster, samtidigt som behovet av markexploatering tillgodoses : Betänkande från Utredningen om ekologisk kompensation
Dimensioner
243 x 165 x 27 mm
Vikt
877 g
SAB
Uh:oe
ISBN
9789138246009
Ekologisk kompensation. SOU 2017:34 Åtgärder för att motverka nettoförluster av biologisk mångfald och ekosystemtjänster, samtidigt som behovet av markexploatering tillgodoses : Betänkande från Utredn (häftad)

Ekologisk kompensation. SOU 2017:34 Åtgärder för att motverka nettoförluster av biologisk mångfald och ekosystemtjänster, samtidigt som behovet av markexploatering tillgodoses : Betänkande från Utredn

Häftad Svenska, 2017-05-04
699
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Med ekologisk kompensation avser utredningen gottgörelse av skada på naturmiljö som utgör allmänna intressen, såsom arter, naturtyper, ekosystemfunktioner och upplevelsevärden. Gottgörelsen kan ske genom att den som orsakat skada tillför nya värden eller säksäkerställer befintliga värden som annars skulle riskera att gå förlorade.

Utredningens förslag:
  • Utveckla befintlig lagstiftning genom ändringar i miljöbalken, PBL och annan lagstiftning.
  • Införa försöksverksamhet av kompensationspooler, som förmedlar värdeskapande insatser för biologisk mångfald och ekosystemtjänster.
  • Öka kunskapen om och användandet av ekologisk kompensation genom praktiska vägledningar och stimulering av såväl frivilliga som obligatoriska kompensationsåtgärder.

Utredningens förslag avseende ekologisk kompensation syftar till att bidra till att behovet av bygg- och infrastrukturprojekt tillgodoses, samtidigt som nettoförluster av biologisk mångfald och ekosystemtjänster motverkas.

Särskild utredare: Håkan Wåhlstedt
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ekologisk kompensation. SOU 2017:34 Åtgärder för att motverka nettoförluster av biologisk mångfald och ekosystemtjänster, samtidigt som behovet av markexploatering tillgodoses : Betänkande från Utredn
  2. +
  3. Bättre skydd mot diskriminering. SOU 2016:87. : Betänkande från Utredningen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bättre skydd mot diskriminering. SOU 2016:87. :... av Kulturdepartementet (Övrigt).

Köp båda 2 för 1168 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »