Så stärker vi den personliga integriteten. SOU 2017:52 : Slutbetänkande från Integritetskommittén (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
SOU 2017 (del 52)
Antal sidor
271
Utgivningsdatum
2017-06-09
Förlag
Wolters Kluwer
Originaltitel
Så stärker vi den personliga integriteten. SOU 2017:52 : Slutbetänkande från Integritetskommittén
Dimensioner
244 x 165 x 15 mm
Vikt
457 g
SAB
Oe
ISBN
9789138246290
Så stärker vi den personliga integriteten. SOU 2017:52 : Slutbetänkande från Integritetskommittén (häftad)

Så stärker vi den personliga integriteten. SOU 2017:52 : Slutbetänkande från Integritetskommittén

Häftad Svenska, 2017-06-09
279
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Personuppgifter har i allt högre grad blivit en handelsvara. Både företag och myndigheter samlar in mängder med uppgifter och det har blivit allt svårare för oss medborgare att ha kontroll på hur uppgifterna samlas in och vidareanvänds, säger Integritetskommitténs ordförande Göran Gräslund.

Det enhälliga slutbetänkandet innehåller en rad förslag som syftar till att öka den enskildes skydd och kontroll över sina personuppgifter. Kommittén föreslår bland annat att:
  • En rad olika myndigheter får i uppdrag att initiera och stödja branschernas arbete med så kallade uppförandekoder. Uppförandekoder bör tas fram för bland annat hälso- och sjukvård, socialtjänst, arbetslivet, konsumenttjänster, sociala medier och skolverksamhet.
  • En föreslagen digitaliseringsmyndighet bör ges i uppdrag att värna den personliga integriteten, med fokus på integritetsskyddande teknik och arbetssätt.
  • Sverige bör satsa på forskning om digitalisering och personlig integritet men även på utbildning för att höja den allmänna kunskapsnivån om digitaliseringens effekter på den egna integriteten, och när det gäller vilka rättigheter man har gentemot företag och myndigheter som hanterar ens personuppgifter.

För att understyrka behovet av den här breda kraftsamlingen anser Integritetskommittén att regeringens digitala strategi ska kompletteras med den uttryckliga ambitionen att Sverige ska bli världsledande både när det gäller att använda digitaliseringens möjligheter och när det gäller att skydda den personliga integriteten.

Särskild utredare: Göran Gräslund

För att ta del av analyser och förslag - köp ditt eget exemplar!
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Så stärker vi den personliga integriteten. SOU 2017:52 : Slutbetänkande från Integritetskommittén
  2. +
  3. Ett samlat ansvar för tillsyn över den personliga integriteten. SOU 2016:65. : Betänkande från Utredningen om tillsynen över den personliga integriteten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ett samlat ansvar för tillsyn över den personli... av Justitiedepartementet (häftad).

Köp båda 2 för 538 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »