Datalagring - brottsbekämpning och integritet. SOU 2017:75 : Delbetänkande från Utredningen om datalagring och EU-rätten (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
SOU 2017 (del 75)
Utgivningsdatum
2017-10-11
Förlag
Norstedts Juridik AB
Originaltitel
Datalagring - brottsbekämpning och integritet. SOU 2017:75 : Delbetänkande från Utredningen om datalagring och EU-rätten
Dimensioner
243 x 165 x 22 mm
Vikt
707 g
SAB
Oe
ISBN
9789138246764

Du kanske gillar

Datalagring - brottsbekämpning och integritet. SOU 2017:75 : Delbetänkande från Utredningen om datalagring och EU-rätten (häftad)

Datalagring - brottsbekämpning och integritet. SOU 2017:75 : Delbetänkande från Utredningen om datalagring och EU-rätten

Häftad Svenska, 2017-10-11
625
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Beställ boken senast imorgon 16 december kl. 08:00 för leverans innan julafton
Digitala spår är ofta den första och ibland enda ingången i polisens utredningsarbete. Frågor om vem som har pratat med vem i telefon eller var en viss mobiltelefon fanns vid tiden för ett brott behöver kunna besvaras.

Utredningen föreslår:
  • Lagringsskyldigheten begränsas, till exempel undantas all kommunikation inom det fasta nätet.
  • Lagringstiderna differentieras från dagens sex månader till två, sex respektive tio månader. Lokaliseringsuppgifter, till exempel var en mobiltelefon har befunnit sig vid tiden för ett samtal, ska lagras i två månader. För abonnemangsuppgifter vid internetåtkomst förlängs tiden till tio månader. Med hjälp av den här typen av uppgifter kan till exempel polisen få svar på vem som har ett visst IP-nummer. Övriga uppgifter, till exempel vem som har pratat med vem i telefon, ska lagras i sex månader.
  • Uppgifterna ska endast få lagras i Sverige vilket bland annat skapar bättre förutsättningar för en effektiv tillsyn.
  • Det införs krav på prövning av en utomstående myndighet (åklagare) innan de brottsbekämpande myndigheterna får tillgång till lagrade uppgifter i underrättelseverksamhet.
  • Uppgifter som gör det möjligt att identifiera abonnenter ska alltid lagras i samband med internetåtkomst. Detta ska ske oavsett vilken teknik som teleoperatörerna använder.

Särskild utredare: Sigurd Heuman

Köp ditt eget exemplar och ta del av analyser och förslag!
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Datalagring - brottsbekämpning och integritet. SOU 2017:75 : Delbetänkande från Utredningen om datalagring och EU-rätten
  2. +
  3. Datalagring och integritet. SOU 2015:31 : Betänkande från Datalagringsutredningen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Datalagring och integritet. SOU 2015:31 : Betän... av Justitiedepartementet (häftad).

Köp båda 2 för 873 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Datalagring - brottsbekämpning och integr...